Törölt nick Creative Commons License 2007.11.17 0 0 194

Kedves tőled,hogy dícséred a kutyuskáimat.De nem hiszem,hogy jó ötlet lenne számukra a tenyészszemle.Ők öthónapos koruktól el vannak zárva az idegen emberektől.Egy erdei tanyán élnek ahol van hogy hónapokig nem látnak egy-két vadászon ,vagy túristán kívül senkit.Egyszer hoztam be őket győrbe egy utánfutón,mert muszáj volt.Hát azt hittem szétszedik az utánfutómat.Valószínü,hogy egy kiállításra,pórázon be sem tudnám vinni őket.Nyakörv még nem is volt rajtuk soha.Illetve öthónapos koruk óta.Ki akarnának irtani minden embert és kutyát.

Dehát nekem így a jó.Aki a tanyámra bejön,az nem tisztességes szándéku ember.Ha mégis akkor csenget és megvárja,hogy beengedjem.Ha meg zsivány,hát magára vessen.

Nekem erre kell a kau.Fogjon meg mindent ami átlépi a határt.Mindegy,hogy kettő,vagy négy lába van,repül,vagy fut. 

Egyébként egy jó kanért a másik szukámhoz lehet,hogy oroszországba utazok jövőre.De ismerősökhöz megyek és ingyen fedeztetek.Azt a kant még verekedtetik is néha.(Persze,én ilyet nem csinálnék.)De megértem az indokaikat.Jók is a kutyáik emberre,állatra egyaránt.Ami ennél a fajtánál a legfontosabb.

Amiket írtam az végülis a funkcionális munkakutyákra értendő.(juhász,vadász,terelő)

A többinél megértem,hogy a külcsíny a fontos nem pedig a belbecs meg a képesség.

De azért a fülek állása meg a szemeszíne ne menjen az egészség rovására náluk sem.

Nekem is volt teknősöm.Egy görög.Sajnos világgá ment tavaj.Volt két ékszerem is a tóban azok meg elpusztultak abba a buta tavajelötti télben.Fenékig fagyott at egyméteres tó.

 

 

Előzmény: Maxocska (193)