Mad árka Creative Commons License 2007.11.16 0 0 54
A nagysággal együtt kell tudni élni... igen, volt egy hapsim, illetve kettő is, akik kosarasok voltak, nem mindenhez kellett letérdelni. Mindenesetre én törpe vagyok. Talajszinti fagynál letörnek a füleim. Csak a fogaim nagyok. De csak az első kettő, hogy biztosan ne tévesszenek el a nyulakat kedvelő hapsik. :-E


Méz? Órákig tudom őket mutogatni és ugyanennyi ideig volnék képes pofázni róluk. Ha lesz egyszer topiktali valahol, viszek promóciós anyagot!

Legalább 21 mézet nem kóstoltam még, amelyek eddig már megfordultak Magyarországon, csak nálam nem. Életem egyik küldetése, hogy megtanuljam a fajtamézeket színről, illatról és ízről azonosítani. (Ezek még hátravannak: acatméz, baltacimméz, borágóméz, cseresznyevirágméz, édesköményméz, erdei deréceméz, fűzméz, japánakácméz, lóhereméz, lucernaméz, málnaméz, máriatövisméz, mentaméz, nyúlszapukaméz, pusztai kutyatejméz, somkóróméz, tarlóvirágméz, tökméz, tölgyméz, vöröshagymaméz. A legbosszantóbb hiány a lóhere- és lucernaméz meg a kutyatej- és tökméz. Ezek mindig akkor kerültek elém, amikor nem volt pénzem. Továbbá kinn voltak rokonék Angliában, gondoltam, kivárom az udvariassági időt és majd kérek tőlük erika/hanga/Heide-mézet, erre mi történik? Kirúgja a hapsit a nő és hazajön. :( A méznek meg annyi. Jótanács: sose várj, ha alkalom van.

Az idei év egyik legfinomabbja a hársas méz volt. Marha nehéz igazi mézet találni, legutóbb a kecskeméti piacon bukkantam egy Autentikus Méhészre, csak hát ott se járok minden nap. Mindenbe minden szart bele- meg összekevernek.

Ha szabad picit mellett verni, ezek már megvoltak: akácméz, aranyvesszőméz, bálványfaméz, édes harmatméz, erdei méz, erdélyi havasi málnaméz (magyarul akác :D), ezüstfaméz, feketeszeder-méz, gesztenyeméz, gyalogakácméz, hársméz, krétai kakukkfűméz, levendulaméz (Horvátországban járóknak kötelező!), medvehagymaméz, mézontófű-méz (facéliaméz), mustárméz, napraforgóméz, narancsméz, pohánkaméz (hajdinaméz), repceméz, rozmaringméz, selyemfűméz, szilfaméz (Hamburgból kaptam, ott külön mézboltok vannak, kihagyhatatlan), szlovén fenyőméz (legtutibb a műfajból a szlovén meg szlovák), török jegenyefenyőméz, vegyes virágméz. Maciméz. :D Nádméz stb.

Bocs, remetének érzem magam a témában, az összes mézes topik halott a fórumon. Na, lelövöm magam, bár nem könnyű. ;)
Előzmény: brekkancs (52)