Kígyóevő Riki Creative Commons License 2007.11.16 0 0 28

 

Az tényleg biztos, hogy az egész Balaton környékén, így Balatonfüreden sem lehet kapni csak külföldről importált halat, pedig a Balatonban lenne a számunkra megfelelő hal. Az hogy csaknem semmi nem akadt horogra a horgászoknak az elmúlt nyáron, annak nyilvánvaló oka van, mégpedig az, hogy a milliárdosok által kezükben tartott Halászati Rt. azt csinálja, amit nekik diktálnak. Nem tudom, de azt hiszem még a nyáron leírtam, hogy a regionális akárminek kik a tulajdonosai: Demján, Csányi, Suchmann

 

A horgászok viszont a jövő évre inkább már nem is vesznek bérletet. Ha kell saját fogású hal, akkor legfeljebb elmennek egy-egy horgásztóhoz és az évi horgászbérlet kinullázásaként kifognak annyi halat, amennyit ki tudnak fizetni, mert mindegyik horgásztónál természetesen már a belépésnél is fizetni kell, ezen felül pedig a hal kilogrammonkénti nagykereskedelmi árát.

 

Viszont ebben nem lehet csalódni. Azt hiszem ezt fogjuk csinálni. A Balatoni Halászati Rt. egyik promimens képviselője nyilatkozott, hogy nem igaz, hogy nincs a Balatonban hal, csak a horgászok keveset írnak be a fogási eredménynaplóba. Nem tudom melyikük volt a nyilatkozó, de hogy ő nem próbált meg horgászbottal halat fogni, az biztos.

 

Több lesz bizonyára az orvhorgász, eddig is sokan voltak, és érdekes módon képtelen a vízirendőrség megfogni a gazembereket, vagy ha meg is fogják, legfeljebb azt mondják, hogy ejnye, nem tudta, hogy ezt nem szabad!!!:-)))))

 

Röhej, és hazugság, de le vannak ....va.-)))

 

Üdv.: Riki (ha jössz jövőre is, akkor először ide szólj be légyszi!)

 

Előzmény: lalá (27)