Precom Creative Commons License 1998.11.02 0 0 53
Sziasztok !

Bár a lottószámokat látnám így előre, mint a koszovói eseményeket. De hát igazából ez nem volt nagy kunszt. A szerbek elérték céljukat: Az UCK gerincét megtörték, már csak kisebb gerilla csoportok maradtak hadrafoghatóak, akik szemmel láthatólag a belső ellenség felkutatásával vannak egyenlőre elfoglalva. Kérdés, hogy ezek a csoportok mennyire tekintehetők még szabadságharcosoknak, és mennyire fegyveres tússzedő fosztogatóknak. És persze a másodlagos cél is megvalósult, az albán lakosság megfélemlítése. Így a tárgyalásokon valószínűleg Milosevics nagy gesztusként felajánlhatja a részleges autonómiát, és legalább 10-15 évre elodázta a terület elszakadásának reális esélyeit. Nem hiszem azonban, hogy hosszútávon a nyugalom honává válna, válhatna a térség.
Egy szó mint száz, faithfull testvér nagy bánatára az Armageddon érdeklődés hiányában elmaradt. :-))) Viszont a hegyekben bújkáló albánok helyzete még mindég nincs megoldva, és közben egyre hidegebb van.
Még egy érdekesség: Figyelemre méltó diplomáciai gesztust tett Oroszország az utóbbi napokban: sietve felzárkózott az Irakot elítélő országok közé, sőt talán az elsők között volt, akik a BT határozatot meg sem várva tették meg ezt - feltehetőleg ezzel akarja kompenzálni a szerbek feltétel nélküli támogatása miatt kialakult diplomáciai feszültséget. Vagyis az orosz gazadasági válság valószínűleg komolyabb, mint látszik, és Medve pajtás úgy tűnik nem nélkülözheti Uncle Sam segítségét.

Offtopic on:

faithfull testvér !

Azt hiszem világelsőként üdvözölhetünk. Valószínűleg Te vagy a világon az első - és feltehetőleg az egyetlen - aki Jézus főparancsának második részét egy egocentrikus nézet alátámasztásaként igyekezett értelmezni.Azt hiszem a keresztáldozatnak mindössze a lényegét nem érted. De sebaj, fiatal vagy, még megértheted, csak akarni kell.
Szeretném felhívni n.b figyelmedet, hogy az általam idézett mondatban nincs szó sorrendiségről. A mondat a szeretet MÉRTÉKÉT igyekszik meghatározni. Ha már mindenképpen sorrendet igyekszel felállítani, akkor talán koncentrálj a főparancs első részére. Bár az nem tudom megfordult-e már a buksidban, hogy Isten szeretete nehezen képzelhető el a "saját képére és hasonlatosságára" teremtett lény szeretete nélkül. És az nem csak Te vagy.


Offtopic off

Üdv,

Precom