hanyattesett Creative Commons License 2007.11.15 0 0 3
Véletlenül nevekkel együtt hoztak nyilvánosságra olajaktákat

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2007. 11. 15., 11:31 | Frissítve: 51 perce

Néhány óráig nevekkel együtt szerepeltek a rendőrség oldalán közzétett, titkosítás alól feloldott olajakták, majd eltűntek. Az ORFK nem kommentál. A nyomozati anyagok 1996 és 1998 között készültek.

Elfogyott a fekete kihúzó festék az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK), vagy valami ilyesmi történhetett, mert amikor csütörtök hajnalban a rendőrség szóvivői irodája közölte, újabb, korábban titkosított olajaktákat hozott nyilvánosságra, a hivatkozott oldal [1] 10 óra körül hirtelen eltűnt.
Balra a reggel felkerült, majd eltűnt olajakta-másolat eredetije, jobbra a láthatóbbá tett, rosszul kitakart szöveg: "A magyar alvilág prominens személyiségeinek legális gazdasági tevékenységei"

Hiába kérdeztük, az ORFK-t, mi történt, csupán annyit közöltek, hogy nemsokára újra fent lesz a Havaria Press szerint több mint száz, 1996 és 1998 között született olajos akta.

Egy tippünk azért van arra, miért kerültek le nagy hirtelenséggel az anyagok a rendőrség oldaláról. Hiába takarták ki ugyanis az ügyek szereplőinek neveit és a cégneveket, a sötétszürke kihúzó nem tette teljesen olvashatatlanná őket, mint azt képünk is mutatja.