blr Creative Commons License 2007.11.10 0 0 3611
Nézzük a hibákat:

Magyarázatban:
Mint azt már korábban említettem, pl. jogtulajdonosként a listában én a WordPerfect céget fogom alapból, mert a használt 5.1+ verziót még az adta ki. Hiba, mert a jelenlegi jogtulajdonos a Corel. Ezt miért nekem kéne kitalálnom?
Szoftver verzió: tegye szívére a kezét mindenki, és jelentse ki: fejből vágja az automatikusan frissített szoftverek aktuális verziószámát.
Nyelv: eleve értelmetlen, lassan csak a MS az, aki képtelen tisztességesen lokalizált szoftvereket kiadni.
Sorozatszám: ez egy olyan adat, amihez senkinek semmi köze, ugyanis ha kiadom a sorozatszámot, azzal kvázi lehetővé teszem másnak a használatot, ezzel megsértem a licencszerződést.
Teljes vagy frissítés: a frissítéshez nem minden esetben szükséges korábbi "azonos értékű" licenc, lásd cross platform/competetive licencek. (pl. vehetek Corel X3 csomagot upgrade áron, egy Photoshopot alapként használva)
Licenc típus: ebből kb. 1000x annyi van, mint a felsorolás.
Licencek száma: ebből egy van. Mindig. Legfeljebb több gépre telepítést, használatot stb. engedélyez.
Mértékegység: hehe, ez nekem új. Persze kimaradt pl. a site licence.
Konstrukció: ez a licenc típussal együtt értelmes csak.
Könyvelési cuccok: na, ehhez aztán semmi köze a BSA-nak, különösen a bekerülési értékhez. (Pl. én vettem anno harmadáron szoftvert. Nem lopottt, nem kalózmásolat, egyszerűen a tulaj valami díjjal együtt nyerte, és már volt neki, leütöttem árverésen.)

Tipikus hiányosságok - problémák:
1. Mint már írtam, nincs az az Isten, akinek kiadom a sorozatszámot.
2. A frissített licencekkel vett szoftvereimhez mindhez új sorozatszám tartozott.
5. Miért ne lehetne a céges gépen trial verzió? Cégesen nem próbálhatok ki valamit? Az alapítványi iskolák használhatnak oktatási licencet.
6. A valószinűtlenül alacsony ár rengeteg mindent takarhat. Az ártatlanság vélelmével mi lesz?
8. Ha a szoftver jogtulajdonosa engedélyezi a bérbeadást, akkor a tulajdonhoz való jog alkotmányos védelmét nem bírálhatja felül egy törvény. (Bár tényleg nem tudok olyan licencszerződésről, ami engedélyezné a bérbeadást.)

Az operációs rendszerek száma != gépek száma: pl. a gépem 80%-án linux fut.
Alkalmazás szoftverek != desktop gépek száma vs. tevékenység: üzelti tervet is be kell mutatnom? Honnan tudja a BSA, hogy egy adott tevékenységhez mely szoftverek szükségesek, illetve miért pont azokat kéne használnom, amiről ő gondolja? Versenytárs szoftverének használata egyértelműen a Szjt. megsértése?
Előzmény: Takoca_ (3608)