Hamburger2 Creative Commons License 2007.11.04 0 0 24088

Elnézést a kései reakciókért és, hogy még végére sem értem az elmúlt hét hozzászólásainak! (Egy kicsit őszölni voltam a családdal Net-mentes helyen! :))

 

Először is jó reggel NATO! A helikopterek fontosságára Afganisztánban az oroszok már jóval korábban felhívták a figyelmet!!!!!!!! Kár, hogy mindent elvetünk, amit ők mondanak! Pedig volna mit tanulni sok területen!

 

Más: Magyar T-72-esek Afg-nak. Biznisz!!!!! A hadrendből kivont hk-jainkat NATO-költségen felújítanánk és az menne ajándékba az afgánoknak. Kb. úgy, mint korábban Irakba! Tehát olyan ajájndék, amelyért - valamennyit - a NATO fizetne nekünk! Mármint annak a cégnek, amelyik a felújítást végzi!!!!!!!!  A bizniszben kit érdekel, hogy mi lesz a további sorsa? Az afg-ban fellelhető magyar fegyverekről meg csak annyit, hogy nagyon is könnyen elképzelhető, hogy valamikor magyar AMD-kkel fognak magyar katonákat lőni, mert a rendőröktől rendszeresen zsákmányolnak fegyvereket a lázadók. Márpedig az elmúlt hónapokban szinte az egész afgán rendőrségen belül terítették a korábban adományozott magyar AMD-ket. (Korábban a műanyag, legutóbb a famarkolatos változatokat!) Jaaaa! És én az afgán rendőrökért se tenném tűzbe a kezemet! Gyakran nappal rendőr, este valamelyik hadúr vazallusa! Ha nem éppen a rendőrfőnök a legfőbb hadúr! :) Ne legyen senkinek se illúziója az afgánokról!!!!!!!!! Lehetetlen őket kiismerni!

 

Azzal közel sem értek egyet, hogy nincs szükségünk itthon hk-kra! Még akkor sem értek egyet ezzel, ha az eszközök hangárban állnak, míg a kezelőik egy része misszióban van - a jelenlegi szükségnek megfelelően! Mégis mindig van, aki legalább minimálisan karban tartsa a technikát és a hk-sok is vannak olyan elvetemültek, hogy amikor itthon vannak, akkor végrehajtják a szükséges - minimális? - kiképzést. Tehát van, aki ismeri és tudja kezelni a meglévő eszközöket és ha a szükség úgy kívánja, akkor ki tud rá képezni másokat is! Mert hogy mikor lesz szükség, azt a történelem dönti el! A honvédelem esetén nem lehet csak a mában gondolkozni!!! A honvédelem egy soha sem volt üzleti értelemben és rövid távon rentábilis, ha egyáltalán valaha is volt rentábilis! Viszont azt már meg kellett volna tanulnunk, hogy mi van akkor, ha elhanyagoljuk a hagyományos honvédelmet és csak tűzoltásszerűen foglalkozunk a témával!!!!

 

A világ sokat változott de a világbéke még nem köszönt ránk és szerintem nem is fog. (Emberi tulajdonság!) Az más kérdés, hogy időnként milyen tendenciák uralkodnak és célszerűbb a hazai érdekeket idegen földön védeni, de ehhez hasonló történeteket is lehetne sorolni párat a magyar hadtörténelemből. És mi lett később? A történelem tendenciáiban sajnos periodikusan ismétli önmagát.

 

Hamburger

 

 

Előzmény: Zumwalt II (23977)