KoPw Creative Commons License 2007.11.03 0 0 34742

Igen,eltaláltad,erről van szó. Elméletben a neonhalak,a corydorasok,az ancistrus,a guppi,és a platti is dél-, közép-amerikából származik. Ezáltal egy természethez közeli állapotot be lehet állítani. Az első hozzászólásomban figyelmetlen voltam, a guppi helyett inkább plattit ajánlanék, mert a guppik érzékenyek a lágy vízre, amit a neonok,coryk kedvelnek. De plattiban is,ha nem a megszokott narancs színváltozatot választod, nagyon sok szép szín van(nekem a kék, és sárga/narancs elvadult forma tetszik).

A növények kiválasztásához figyelembe kell venni,hogy közepesen lágy vízben fognak élni,és dél-amerikából kell származniuk. Itt célszerű a tropica.com oldalt használni,igen hasznos.

Onnan kiválasztva sztem az akváriumba ezek a növények jöhetnek szóba:

Vesicularia dubyana - Jávai moha

Sagittaria subulata - úszó nyílfű(nem valisneria!!!!)

Phyllanthus fluitans

Lilaeopsis brasiliensis

Limnobium laevigatum

Eleocharis parvula

Egeria densa

Cabomba caroliniana

Echinodorus: ebből kis és nagynövésűt is érdemes választani

 

Emellett még szóbajöhet valami vasfa,vagy bármilyen, fa szerű dekoráció(http://www.akvarista.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=616&mode=&order=0&thold=0)

sötét aljzat,finomszemű.

 

Egyértelműen előtérbe a kisebb növésű növényeket,háttérbe a nagyobb,robosztusabbakat,fára ültetett kisebbekkel. A vízet a fa picit besötétíti,ez nem is gond. A víz felszínére sok úszó növényt,de azért szűrődjön le fény,a lenti növényeknek is...

Én valahogy így képzelem el:)

Remélem segítettem.

 

Előzmény: PoGero (34740)