borzimorzi Creative Commons License 2007.10.30 0 0 31
Szerintem ezzel a megközelítéssel kb. ott tartasz, mint anno a papok, mielőtt feltalálták volna a könyvnyomtatást. Ők is úgy voltak vele, hogy az írástudás és a Biblia magyarázatának privilégiuma csakis őket illeti. De azért a legmodernebbek eljutottak odáig, hogy egye kutya, ha akad a faluban egy írástudó, akkor azért az nem baj, ha esténkint felolvas a családjának az Írásból. Aztán lett könyvnyomtatás és attól kezdve mindenkinek: tolle, lege.

Na, ugyanez van most a nettel. Én a magam részéről mindig úgy voltam vele kb. ált. isk. felső tagozattól kezdve, hogy szeptemberben rávetettem magam a könyveimre és hó végére tudtam az éves anyag 80%-át. Onnantól kezdve még volt a tanévből 9 hónap! Háromnegyed évnyi unalom! Brrr.

Saját gyerekeimet, ha majd lesznek és hasonlóak lesznek, nem szeretném ugyanerre kárhoztatni. A közösségformálás meg majd meglesz sportfoglalkozáson, nyári táborban, főzőtanfolyamon, kézműves foglalkozáson, kémiaszakkörben, fizikaszakkörben. Minden olyan helyen, ahol a gyerek fizikai jelenlétére szükség van. A ma 12 év alatt elsajátítandó tananyag minden további nélkül elsajátítható 8-10 év alatt egy átlagosan értelmes gyermek számára. Az annál is értelmesebbeknek annyi se kell. Ehhez képest 12, de most már egyes trükkös sulikban 13 évet is aszaljuk őket az iskolapadban. Könyörgök, aki embert öl, hamarabb szabadul!

Csót:
b
Előzmény: bm91 (21)