Capirosi Creative Commons License 2007.10.29 0 0 681
Ez így igaz is amit mondtál, bár én csak az ETCS1-et láttam fradiba mikor mutatták, úgyhogy 2-ről nem nyilatkozok mert nem kaptam róla mélyreható információkat. De itt elsiklottunk kicsit amellett amit én valójába mondtam, az egy nagyon jó megállapítás hogy a számítógép azért van hogy az embert felügyelje az ember meg azért van hogy a számítógép helyett gondolkodjon. Na most mégegszer elmondom a mondanivalóm lényegét. Sosem akkor van a baj ha jól működő vonatbefoláysolóval és éberségivel trappolunk egy V63-assal vagy Taurussal a hegyesi oldalon, mert ha ez csak így menne akkor a tisztelt mv tanoncokat nem kéne forgami vizsgával kínozni Október végén :)), akkor kell elővenni a tanultakat és a szakmai tudást amikor olyan helyzet áll elő ahol felelősségteljes döntést kell hozni. Biztosítóberendezés zavar, vagy akár az RBCtől kapott téves vagy rosszul megérkezett adatt csomag után. Vagy tolató mozgás közben amikor érkező vonat közeledtetésekor kell tolatást végezni, vagy felvágott váltón való áthaladáskor mikor az megfelel a forgalmi használhatóság feltételeinek, vagy olyan esetekben mikor a menetirányváltás lehetetlen, vagy használhatatlan fény és útsorompók melletti közlekedéskor, vagy még sorolhatnánk 1001 dolgot, hogy miért kell ott tartani egy jól kiképzett embert aki adott esetben adott forgalmi szituációban a megfelelő döntést képes hozni. Mind ez igaz műszaki szempontból is, ha csak a PC-det veszed alapul azthiszem egyetértünk abban hogy azt kezelni tudni kell megfelelően és még így se mindig az történik amit várunk :))).
Előzmény: Zsivany (678)