Törölt nick Creative Commons License 2007.10.28 0 0 2089

Amíg nem volt RH1-em, jack-jack dugóval kötöttem az MD felvevőt a PC analóg audio bemenetére, és HarddiskOGG programmal vettem fel (digitalizáltam újra) az anyagot az MD-ről. Mivel kicsi és gyenge PC-m volt, rögtön (wav kihagyásával) MP3-ba mentettem a felvételeimet, és MP3 DirectCut programmal vágtam, szerkesztettem azokat. Ez volt az a program, ami a szerkesztéshez sem nagyította wav-vé az MP3 file-okat.

 

Az eredeti lemezeket mindig megőriztem, így régi felvételeimet most az RH1-gyel sokkal jobb minőségben is átvehetem PC-re, ha szükségem van rá. Az eredeti felvételek lemezeit továbbra is őrzöm, mert nagyobb biztonságban tudom rajtuk az anyagokat, mint bármilyen PC-s file rendszerben, vagy írható CD-n, DVD-n.

 

Van többek közt felvételem egy több órás beszélgetésről Dr. Szentpétery Tiborral, aki haditudósító fotós volt a második világháborúban. Esetleg láthattátok azt a fotót, amin azzal a szétlőtt Leica-jával látható, ami a szíve fölött állította meg a géppisztolygolyót. Hozzáértő emberek, történészek kérdezték, ő pedig olyan dolgokat is elmondott, ami talán sehol nincs leírva, fantasztikus felvétel.

 

Történt egy súlyos (és szerencsétlen) eset a magánarchívumommal: két külön winchesteren voltak a fotóim és a hangfelvételeim, és mindkettő tönkrement, nagyon sok gigabyte adatot veszítettem el. Akkor értékeltem igazán azt a döntésemet, hogy az eredeti MD felvételeket nem törlöm le, nem hasznosítom újra az MD lemezeimet. Az RH1 birtokában pár nap alatt helyreállítottam azokat a hangfelvételeket, amelyeket korábban több havi munkával dolgoztam fel az analóg vonal segítségével.

Előzmény: Phnx (2081)