caterina3 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 193

Köszi az ötleteket! :-) Igyekeztem én is a környéken gyűjtögetni az őshonos füvekből a szebb, finomabb levelűeket, egy részén a teleknek már sikerült egészen tűrhető gyepet létrehozni ebből (a traktor nem a miénk, :-)) csak éppen félreállt előttünk):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az általam ismert csenkeszfaj szerintem járható és nyírható gyep alkotására nem alkalmas, nálunk a deres csenkesz (Festuca glauca) őshonos, de az gyakorlatilag nem alkot normális gyepet, és a járást sem bírja (nálunk meg hála Istennek két élénk fiúgyermek rúgja a gyepet). Viszont nagyon szép például sziklakertben.

 

Pár éve vettünk dobozos, elvileg kifejezetten szárazságtűrő gyepet (nagyon drága volt, és úgy emlékszem annak az egyik összetevője széleslevelű csenkesz volt -- van ilyen?), de sajnos ez meg nagyon nem bírja a taposást. (A gyerekek játszórészéhez ültettük.)

 

A múltkor a neten nézegettem, hogy Amerikában a csillagpázsitnak (ami tényleg ritka szívós növény) vannak nemesített, igen tetszetős változatai, nem tudom, például azokhoz hozzá lehet-e jutni, meg főleg, hogy érdemes-e, hisz azok meg nem a hazai viszonyokhoz edződtek.

 

De bocsánat, ez már nem tartozik szorosan a topic témájához. :-)

 

Fűügyben már annyira neki vagyok keseredve időnként, hogy az is felmerült bennem, hosszú távon valami tetszetős -- pl. terméskő -- térburkolatot alkalmazok gyep helyett is, de azért ekkora felületen az elég brutális lenne. :-(  Mi a véleményetek? A rendkívül nagy mennyiségű és buja növényzet tudná ezt ellensúlyozni?

Előzmény: CBNora (192)