MadDekken Creative Commons License 2007.10.25 0 0 896
Kipróbáltam, elégedett vagyok vele. Végre el tudtam tüzelni a gyümölcsfa gyökereket, bodza gyökereket.... Csak bepakoltam, meggyújtottam. Egy hétig tüzelgettem azokat, amit a régebbi kazánba nem tudtam volna berakni.

Egyelőre csak fával ment, szenet még nem raktam vele. A fától van egy kis kátrányosodás, de szerintem nem vészes. 65-70 fokon hajtom. Gyorsan felmelegszik a lakás. Ha félig megrakom(+ 1 köteg rőzse gyújtósnak), akkor kb. 3 órát ég (lakásban 23-24 fok van, mire leég). Néha azért ki kell menni, kicsit megkotorni, de egyébként ilyenkor már nem rakok rá. Kb. negyven perc kell a 65 fok eléréséhez, régi rendszer 2 colos csövekkel, elég sok víz van a rendszerben.

Kicsit még tanulni kell a nagy tűzteret, kicsihez voltam szokva, és néha bénázok a begyújtással.

A huzatszabályzót imádom, isten volt aki kitalálta. Szépen lezár a beállított értéknél, utána szépen dúdol :)

A kihamuzás igazán hatékony, kisseprűvel egyszerűen kisöpröm a kazánt. :) Nagy ajtó rulez.

Kíváncsi vagyok, hogy nagy hidegben hogyan teljesít majd, de szerintem jó lesz.

Apropó, keresztkérdés: A hamu+kondenzvíz marja a kazánt, vagy a kondenzvíz+kátrány is?
Előzmény: suchp (893)