geza2461 Creative Commons License 2007.10.25 0 0 963

Szia Tu-Ja!

 

Én felfűtöttem a kemencét, 320 fokig.(amikor a bot szikrázik, 300 fok körüli)

Kihúztam az összes parazsat, és kitöröltem vizes ruhával.

Eközben visszahűlt 300 fokra.

Beszortam a lisztet, ami pillanatok alatt meggyulladt.

És beraktam 3 db kenyeret.

A kenyerek 2 perc alatt kokszok lettek, ekkor kinyitottam az ajtót, és nyitott ajtóval sütöttem tovább, ekkor folyamatosan 250 fokon volt.

30 perc mulva kivettem és megvágtuk, és nyers volt.

Ezért még visszaraktam.

Mire megsült, briket lett, és stillel lehet csak szeletelni, az íze pedig tiszta élesztő.

 

Hibát hibára halmoztunk, már a tésztánál is, mert a tészta alapjaiban is rossz volt, (túl sok élesztővel, amit nem jól állítottunk össze) ami 6 orával túlkelt, és még a túl forró kemencébe is beraktam!

Az egészet elkapkodtam!

Még másnap reggel is 80 fok volt a kemencében.

 

Mindezekből tanulva, már készülök a következő kenyérre!

Találtam már normális receptet, már csak a hőfok a kérdéses.

Én úgy gondolom, hogy kb. 200 fok körüli lehet a jó!

Előzmény: Tu-Ja (960)