peetr04 Creative Commons License 2007.10.24 0 0 406
Közben ilyet találtam a mezőőri feladatokról:

(1)A mezőőr feladata, hogy a mezőgazdasági termőföld, mezőgazdasági termények és termékek, gépek, felszerelések és eszközök, mezőgazdasági, valamint geodéziai építmények őrzését biztosítja, megakadályozza a hulladék-, építési törmelék illegális lerakását.
(2)A mezőőr az őrzött vagyont veszélyeztető vagy károsító cselekmény elkövetésén tetten ért személyt személyazonosságának igazolására, a jogellenes cselekmény abbahagyására és a terület elhagyására köteles felszólítani.
(3)A mezőőr azt a járművet, amelyről alaposan feltételezhető, hogy azon a működési területről származó jogellenesen szerzett szállítmány van, köteles feltartóztatni, a jármű vezetőjét és a járművön, illetve az abban tartózkodókat igazoltatni.
(4)A mezőőr azt a személyt, aki a nála vagy a feltartóztatott járművön lévő szállítmány megszerzésének jogszerűségét nem valószínűsíti, köteles a legközelebbi rendőri szervhez bekísérni.
(5)A mezőőr a károsító cselekmény elkövetésén tetten ért személytől a jogellenesen szerzett terményt, terméket, tárgyat, állatot, az elkövetéshez használt eszközt köteles elvenni és azokat a legközelebbi rendőri szervnek átadni.
(6)A mezőőr köteles a jogtalanul legeltetett, illetőleg felügyelet nélkül talált állatot a tulajdonosnak átadni.

Szal valószínűleg ezt csinálják.

:)
Előzmény: gabóca2 (405)