-Csacso- Creative Commons License 2007.10.24 0 0 2083
Digitális jelet optikai kábelen keresztül rá tudsz küldeni és azt rögzíteni is tudja. Mikrofonról az analóg bemeneten keresztül tudsz rögzíteni. Kifelé viszont csak a fülhallgatón keresztül analógban megy ki a jel. Sajna ezen a készüléken még nincs USB.
Itt találsz pár infót + linket az angol manualhoz (magyar nem létezik):
http://www.minidisc.org/part_Sony_MZ-R90+R91.html
A te készüléked még a tömörített formátumokban sem tud rögzíteni, lejátszani. Így pl. a 60 perces lemezre 60 percet rögzít.

Hi-MD típusoknál lehet csak visszatölteni veszteségmentesen a pl. mikrofonnal rögzített hangot (USB –n keresztül. Saját programjával SonicStage). És csak akkor ha HiMD módban rögzítetted azokat. Ezek WAV ban is tudnak rögzíteni és azt visszatölteni.
Erre megfelelő típusok:
MZ-NH700
MZ-NHF800
MZ-NH900
MZ-NH1

MZ-RH910 (MZ-M10)
MZ-RH10 (MZ-M100)

MZ-RH1

Ezek használtan is 35ezerről indulnak ( így is bőven megéri(né) ) , de egyre ritkábban van eladó készülék.

Az utolsó legtöbbet tudó készülék, ami 2006 ban jelent meg tudja egyedül veszteségmentesen visszatölteni számgépre a nem HiMD ben rögzített anyagokat(pl. a te készülékeddel rögzítettet)! Semelyik másik korábbi készülékben nincs ez engedélyezve!

A Net MD USB –s készülékek csak abban jobbak a tiednél, hogy USB –n tudsz rá feltölteni zenét. Vissza szintén csak analógban tudod fülhallgató kimeneten.

Még van egy variáció sima MD lemezek áttöltésére, de nem éri meg (csak erre): Asztali MD Deckek, amin van Digitális kimenet és persze a számgépeden kell digitális bemenetnek lennie. Ezek a Deckek szintén 30 felett vannak használtan (lényeg a digitális kimenet).

Ezen infók majd 100% ezen a fórumon is megtalálható.
Előzmény: Phnx (2081)