r1 Creative Commons License 2007.10.21 0 0 2212
Ezeknek az uj gepeknek a kepevel nem tudok megbaratkozni. Az A700-nal vettem eszre eloszor, hogy valami nem jo iranyba megy. Nem tudom, hogy mi az oka (lehet a zajszures, lehet, hogy mas). Neztem lagynak, zajszurtnek, eletlennek, szellemkepesnek, maszatosnak, nem is tudom, hogyan lehet ezt leirni, de ketsegeim vannak, hogy erdemes-e ezekhez kitobinal jobb minosegu objektivre kolteni. Az jo dolog, ha egy f.gep felbontasa no es nagyobb erzekenysegen is hasznalhato (ma is voltam olyan muzeumban ahol zseblampaval jartak az idegenvezetok), de ha ezert be kell aldozni az ISO 100-on keszult kepek minoseget is, akkor nem biztos, hogy ez mindenkinek megeri. Legalabb egy tartomanyban lehetne beton a kep, aztan ha megis nagyobb erzekenyseg kell, akkor johet a kompromisszum (de "mindigcsak krumpli, krumpli....?").
Az a gyanum, hogy a gyartok a kompaktokkal szerzett eladasi tapasztalatok alapjan estek neki a dslr-ek fejlesztesenek es mivel a hatastalan erzekelotisztitas is tobb vevot hozott mint vitt (botrany sem lett) igy csak az kezd szamitani ami a szolgaltatasok oldalan papiron felsorolhato. A vevok tobbsege a parameterek alapjan valaszt es ha nem hasonlitgat akkor a latvanyt megszokja a szem. A tobbiek pedig vagy beletorodnek es vasarolnak, vagy kivarnak, vagy tobbet fizetnek egy magasabb kategoriaert (amig a kereslet no, addig felo, hogy nem lesz valtozas).