medika85 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 27275
Val'szeg az OEP közalkalmazottak is meg akarják buktatni Dr.H.Á-t hiszen hétről hétre nyilvánvaló butaságokat mondatnak el vele a Parlamentben. Érdemes letölteni az adott nap hanganyagait
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_ujnapok_ckl?p_ckl=38

2007.09.24
ELNÖK: Köszönöm, képviselő úr. Viszontválasz illeti meg a miniszter asszonyt.
DR. HORVÁTH ÁGNES egészségügyi miniszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Képviselő úr, csak azt tudom elismételni, amit az előbb mondtam. Amikor ugyanaz a készülék hipermarketben tizedakkora áron kapható, mint amennyiért a biztosítónak tesz ajánlatot a gyártó - a gyártó tesz ajánlatot a biztosítónak és tízszer, tizenötször, hússzor annyit kér ugyanazért a készülékért -, akkor az emberben felmerül, hogy jól működik-e a rendszer, nincs-e a rendszerben tartalék. Én azt gondolom, hogy van tartalék. (Dr. Pósán László: Hülyének néz?) Nem, képviselő úr, nem én nézem önt hülyének, hanem valaki más néz hülyének valaki mást. Bizony ám, képviselő úr, érdemes körülnézni egy picikét.

7/2004. (XI. 23.) EüM rendelet 3. § (1) Gyógyászati segédeszközt forgalmazni, kölcsönözni és javítani - az (5) bekezdésben foglalt kivételekkel - külön jogszabály szerinti működési engedéllyel rendelkező, az e rendelet 2. számú mellékletének I. 1. és I. 2. pontjában foglalt feltételeknek megfelelő gyógyászati segédeszköz szaküzletben lehet.

2007.10.15
DR. HORVÁTH ÁGNES egészségügyi miniszter:
OEP ellenőrzés feltárta :) ... - Vannak, voltak színes hallókészülékek ez a tisztességes gyógyászati segédeszköz szakma szégyene!
( idézet hanganyag alapján - parlamenti jkv. ma jelenik meg)

Nemzetközi szabványok rögzítik évtizedek óta. Európában, Amerikában sőt Afrikában is a hallókészülékek színesek. A jobb és bal oldal eltérő színű, mivel az alakjuk alapján nehéz megkülönböztetni őket. A piros, a jobb oldal kék a bal oldali.
Ezeken felül legyártják egy négernek pölö fekete, egy kínainak akár sárga színben. Gyermekeknek - akár a fogszabályzót - bármilyen színben, szinfelár nélkül azért, mert ezen rehabilitációs eszközök viselése nem kellemes, de muszáj. Minden lehetőséget kihasználnak az orvosok a betegek ellenérzéseinek feloldására.
Selejtes vagy gyakorló eszközök szinjelölése a haditechnikában ismeretes - lásd gyakorló gránát, vaklőszer, stb :) - a gyógyításban minden élesben megy.