Szia Zsorda
A 4.000.-Bs a szállodában adták ahol laktam 1 hétig. Az étterembe összebarátkoztam a pultos pasival és neki mondtam, hogy van dollárom és nem tudja-e, hogy mennyiért váltják? Ő mondta, hogy 4.000.-Bs adnak 1.-$-ért. A recepción váltottam és 100.-$-ért kaptam 400.000.-Bs-t.
A hivatalos az igen: 2.100.-Bs
Én utcán nem váltottam mert az ott élő ismerősök óva intettek, mert eléggé veszélyes.
De ezt Caracasra kell érteni főleg.
Margarita-n nem jártam így azt nem ismerem. Puerto La Cruzban volt egy pasi aki látta rajtam, hogy túrista vagyok, és kérdezte van-e dollárom vagy eurom, de mondtam neki, hogy nincs mert Caracasban beváltottam és a többit a hitelkártyámon hordom. Ja és azt nem hordom magammal. Amúgy 1 héten keresztül nagyon barátságos volt velem. Sokat beszélgettem vele és még az is a szerencsém volt, hogy beszélt németül is és így amit nem tudtam spanyolul azt kiegészítettem a német tudásommal.
Általában a szállodákban van trezor. Ott tartottam a pénzem, az irataimat, a hitelkártyám és a repülőjegyem.
Az útlevelemet itthon lemásoltam 2 példányban és azt hordtam magammal. Mindenhol elfogadták, kivéve a bejelentkezésnél a szállodákban.
Hitelkártyával inkább a bevásárlóközpontokban érdemes vásárolni, de én csak a szállodában fizettem vele. Arra ügyelni kell, hogy ha lehet lássad a tranzakciót, mert ha elviszik a kártyádat leszedhetik róla az összes pénzt.
Ezt egy ismerős mondta. Nekem semmi rossz tapasztalatom nem volt a kinntlétem alatt.
Senki nem akart kirabolni és arra is ügyeltem, hogy ne legyek túl túrista kinézetű. Bár volt rajtam óra és gyűrű, de nem voltam karácsonyfa. A fényképezőgépet csak akkor kell elővenni, ha akkor éppen ott csinálsz képet, egyébként a táskában vagy zsebben kell tartani. Ugyan ez az mp3 lejátszóra is érvényes. Én ugyan a távolságibuszon a nyakamba tettem és azt hallgattam. Senkinek nem kellett.
3 hétig voltam kint és ebből 1 hetet Puerto La Cruzban teljesen egyedül. Az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek. A lényeg hogy spanyolul beszélj velük.
A tengerparton a leégésre nagyon kell figyelni, mert hamar le lehet égni. Nekem a fejbőröm égett meg pedig bevizeztem a hajam. Vigyetek fenistil-gélt. Az nagyon jó ha leégtek.
Csapvíz nem iható!!! Érdemes egy 4 literes ballont venni, mert az úgy olcsóbb. Nem tudom nektek hogy lesz víz, de nekem a szállodában csak Caracasban volt a szobában máshol nem. Vennem kellett. A víz elég drága. Gyümölcsöt mindig meg kell mosni!!!!!!