zsuzsa Creative Commons License 2007.10.17 0 0 439
Azért mennek el az edzők külföldre, mert a kinti fizetésből el tudják tartani a családjukat, az itteniből nem.

Az én gyerekeim korosztályos válogatottak ( nem torna ) és az edzőjük, akinek a neve féltucat világbajnok életrajzában szerepel, mint nevelőedző a munkája mellett füvet nyir. Természetesen a pénz mitt.

A kórházi háttérről meg csak annyit, hogy ahányszor a Sportkórházban voltunk, az mindig tele volt potrohos sportvezetőkkel, a sportolókkal csak úgy mellékesne foglalkozgatnak, pedig a 13-18 éveskre nagyon oda kéne figyelni, némelyik gyerek 10-15 centit is nő egy év alatt. Viszont ez nem kapcsolati tőke, ezért felirnak valami krémet neki és elhajtják, rnedes kivizsgálás helyett.

Amikor a gyerekem gerince nem tetszett ( gyógytornász vagyok, értek hozzá ) megkértem az orvost, hogy mivel komoly terhelésnek van kitéve, nézze meg - ehelyett a válasz : akkor anyuka tornáztassa. A térdsérülésénél nekem kellett kérnem az orvost, hogy küldje el CT-re, majd amikor kiderült, hogy operálni kell, októberben a következő év februárjára adott időpontot ( VÁLOGATOTT VERSENYZŐNEK, FELKÉSZÜLÉSI IDŐSZAKBAN ) Szerencsére sikerült pár héten belül megoperáltatni ( az apja orvos, megszervezte ) a keresztszalagja csaknem teljesne el volt szakadva, a térdkalácsából le volt törve egy darab. Ha nem küzdünk, hogy korrekt ellátást kapjon, akkor a pályafutásának vége.
Ennyit az ő válogatott keretorvosukról ( aki egyébként minden világversenyen ott villog, fene a pofáját )

A tornászok sokkal durvább igénybevételnek vannak kitéve, sokkal gondosabb kontrollt , odafigyelést igényelnének. Könyörgöm ez egy veszélyes sportág, egy esésbe le lehet bénulni, ott csont törik, ha esik a tornász. De egy pici sérülésből is lehet krónikus fájdalom. Úgy kéne vigyázni rájuk, mint a himes tojásra.

Előzmény: kori2 (437)