STEVE.5 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 106
Sajnos megfelelő marószerszámom nincs, ezért a "réteges" módszert alkalmazom.
Jellemzően ez abból áll, hogy a fegyver (tok, és egyéb) szélességét kiadódó méretű rétegelt lemez rétegekből rakom össze a tusát.
Ez pl.: a CZ 200-nál úgy indult, hogy megmértem a tokrész vastagságát (asszem ez 20 mm) és két 10 mm-es rétegelt lemezből összeillesztettem a két legbelső részt, amelyek "körbevették" a tokot. A kivágást egyszerű lombfűrésszel végzetem, majd pedig reszelővel igazítottam a pontos méretre a két elemet.
Nem ragasztottam még össze az elemeket, hanem gömb maróval a tokrögzítő csavar helyét is " kinagyoltam"
Miután ezzel készen voltam, a tusa hosszában egyenlő távolságokra 4mm-es tájolócsapokat fúrtam az elemekbe, mert korábbi próbálkozásaim során előfordult, hogy a ragasztás közben a rétegek "elcsúsztak egymáson, és ez nem adott megfelelő végeredményt. A két belső réteg ragasztást Pálma (a hosszabb kötésidejű, vízálló) ragasztóval csináltam.
Ezt követően megmértem a légtartályt (28 mm) és az előzőleg összeillesztett részre rászabtam 2*4 mm-es rétegelt lemezt amiből már pl.: a tok részt már nem kellett kivágni.
A folyamat innen hasonló módon folytatható, és már inkább esztétikai ötletelés, hiszen mindenkinek más az ízlése a tusa vastagságát, pofadék kialakítását, stb. illetően.
Néhány kép a munka első fázisáról:
Előzmény: PoGero (105)