GERY_LACI Creative Commons License 2007.10.12 0 0 512

Sziasztok! Egy másik topicba írtam de hátha valaki hasznát veszi itt is:

2 hónapja fogyókúrázok, már sokadszorra próbálkozom a lefogyással de amit eddig kipróbáltam mind vagy hatástalan volt vagy sikerült ugyan valamennyit fogynom de az később vissza is jött, sokszor duplán!

Ilyenek voltak a különböző fat burner zsírégető tabletták, a szűztea és a szűztea kapszula, a koffeines/guaranás thermo zsírégetők és a drasztikus kalória csökkentés is!

Most két hónapja úgy döntöttem, hogy kipróbálom azt a "diétát" amit a testépítők és más erősportolók(is) használnak szálkásításra, formában tartásra.

Úgy tűnik egyenlőre, hogy bejött! A diéta kezdetekor kb 2 hónapja 154-156kg között mozgott a testsúlyom. Mostanra koplalás nélkül sikerült elérnem a 144-146kg-ot. Mivel elég magas vagyok és sokáig sportoltam így az "ideális" testsúlyom kb 95-105 kg körül mozgott, nagy izomtömegem és magasságom miatt ennyi kilósan néztem ki soványnak/szálkásnak.

A diéta lényege:

Minden "rossz" szénhidrátot el kell hagyni például a cukrot, édességeket, csokoládét, üdítőket.

A zsíros húsokat, húskészítményeket, készételeket szintén száműzni kell.

Amiből sokat lehet enni az a csirkemell, hal, rízs, zabpehely(natúr),zöldség, gyümölcs és a legfontosabb, hogy sok vizet kell inni! Néha lehet vörös húst(marha,borjú) is enni de arra figyelni kell, hogy minddent só nélkül minimális fűszerezéssel teflonban kell kisütni (a halat és a csirkét is)! Most többet eszem mint régebben de fontos tápanyagokat szemét , fölösleges dolgok helyett és a rajtam felhalmozódott zsír csökken.

Tojást is lehet enni de csak a fehérjét illetve az íze miatt egy sárgája azért belefér.

A zabpelyhet zsírszegény tejjel fogyasztom minden reggel nagy adagban, ezzel vígan elvagyok akár délig is mert rengeteg energiát ad de mégsem hízlal.

Egy átlagos napi étrendem (kicsit egyhangú mindennap ezt enni de szerintem még mindíg jobban belefér mint koplalni!):

Reggeli:

20-30dkg zabpehely 2dl tejjel.

vagy

omlett ízesítés nélkül teflonban kis lenmagolajjal(fontos omega3 forrás) 6-8 tojásból de csak 1 sárgájával. Körítésnek paradicsommal vagy más zöldséggel.

Tízórai:

Gyümölcs. Alma vagy szőlő, barack stb.

vagy

1-2 natur joghurt, kefír.

Ebéd:

1 zacskó gyors rízs ízesítés nélkül főzve. 30-40dkg csirkemell kevés fűszerrel és lenmagolajjal teflonban megsütve. Hozá kevés savanyúság. Néha nem főzök rízst a csirkemellhez ilyenkor kiváló hozzá az ananász, szőlő, alma vagy egyéb édes gyümölcs! Néha csak egy kis citromot facsarok a csirkemellre fogyasztás közben, úgy is finom!

vagy

Hetente 1-2 alkalommal sütök (a csirkéhez hasonló módon) sovány marhahúst.

Uzsonna:

Általában elteszek egy szelet csirkemellet és azt eszem gyümölccsel vagy simán gyümölcsöt.

vagy

Kipróbáltam egy 100%-os tejprotein turmixot ami szintén nem hízlal de jól laktat, tele van fehérjével és még vizzel turmixolva is nagyon finom!

Vacsora:

Lefekvés előtt 3-4 órával (nálam ez este 8-9 óra mert későig fent vagyok).

Friss vagy fagyasztott tengeri halfilé 40-50dkg teflonban kisütve ugyanúgy mint a  csirkemell. Köretnek vagy kevés rízs vagy párolt zöldég (különösen brokkoli),desszertnek gyümölcs.

vagy

Friss jégsaláta vagy salátamix, 3-5db paradicsom, lenmagolaj vagy olivaolaj, oliva bogyó, 1-3 tonhaltörzs konzerv szűrőben átmosva.

Fontos nagyon egész nap folyamatosan vizet inni! Sokszor iszom csapvizet de az ásványvíz jobb. 3-5liter szükséges de lehet több is különösen melegben!

Lehetőség szerint nagydózisú mulivitamin-ásványianyag tablettát vagy tabletta packot fogyasztok!

Az adagok ne ijesszenek el senkit, egy 80-90 kg-os embernek a fele is elég, én még mindíg 145 vagyok úgyhogy többet kell ennem.

Néha lehet félrekajálni, én max 2 étkezést szoktam hetente engedélyezni magamnak de a fő alapelveimet betartom: No kenyér,tészta és No cukor! Ilyenkor általában valamilyen panírozott csirkét vagy halat, rákot eszem és egy kevés sajtot is szoktam. Meg szoktam engedni magamnak egy jó házias levest vagy főzeléket is. Gyorséttermekben csak salátát szoktam enni öntet nélkül. Ha már nagyon szenvedek az ízek hiányától akkor mézet fogyasztok(mértékkel)!

A mozgásra még nem bírtam rávenni magam részben lustaságból részben rengeteg napi probélma miatt de hamarosan elkezdem a súlyzós és az aerob edzést is! kezdetnek itthon edzem majd hetente 3× kézisúlyzókkal és fekvőtámaszozom majd. Aerob edzésként pedig erőltetett tempójú gyaloglást tervezek(ez a tökéletes zsírégető mozgás-jobb mint a futás). később jön majd a konditerem.

majd beszámolok róla, hogyan haladok! Eddig nagyon bíztató, hogy kb 10 kilót fogytam szenvedés nélkül és nem izomból, vízből hanem nagyrészt zsírból, koplalás nélkül!

Mindenkinek sok kitartást kívánok!