zsu999 Creative Commons License 2007.10.12 0 0 1098
Sziasztok Mindenki!!
Vasárnap érkeztem haza Venezuelából. Isteni ország. Akár holnap visszamennék.
Etus! Kár hogy nem tudtunk találkozni. Nagyon sajnálom, hogy csak az utolsó napon tudtunk beszélni telefonon.
A képeket amiket ígértem most ide teszem.
Sajnos a Teleferico-ra nem jutottam el, pedig nagyon szerettem volna az AVILA-ra felmenni.
Ahhoz képest, hogy nem volt szándékomban utazgatni az országban elég nagy távot megtettem. Jártam Puerto La Cruz-ban, Bolivar-ban, Puerto Ordaz-ban és Piar-ban. Onnan éjjel vissza Caracas-ba. A buszok tényleg kényelmesek és szépek, de annyira nem viselt meg a légkondi mint amennyire másokat. A klímát is jól viseltem és annyit mentem amennyit még életemben soha. Ennyi plaza-t nem jártam be mint amennyit Caracas-ban. Az emberek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Sok embert megismertem és nagyon tetszettek a venezuelai házak-építmények és a természet!!
A tenger csodás és azt hiszem megérte az út. Nem nagyon akartam hazajönni.
A kaja viszont elég drága. Tej nincs és a kenyér is igen csak borsos áron van az itthonihoz képest, de finom. Én a kajával meg voltam elégedve. Nekem ízlett. Főleg a gyümölcsök, amiket nem ismertem. A szálloda kényelmes és nekem biztonságos volt. Pénzt a szállodában váltottam a recepción és 1.-$-ért 4.000.-Bs-t kaptam. Utcán nem váltottam, mivel egyedül voltam. A barátom csak Caracasban volt velem, mert nem tudott velem utazni. Utaztam metróval, busszal, taxival és gyalogoltam a városokban falvakban. Volt hogy egyedül. Arra azért ügyeltem, hogy ne legyek túl túrista kinézetű és ha nem is értettem meg mindig amit mondtak, de angolul senkivel sem kellett beszélgetnem, mert valahogy elgagyogtam spanyolul velük. Sajnos a spanyol tudásommal nem sokra mentem, mert ugyan olvasni és írni nagyon jól tudok spanyolul, de a beszédet alig értettem. Mire haza kellett jönnöm egészen belejöttem. Ismét Caracas. Vezettem egy FORD EXPLORER-terepjárót. Nagyon jó vezetni a nagy autót. Az utak végig nagyon jók voltak.