Törölt nick Creative Commons License 2007.10.11 0 0 182

A kérdésedre" hogy, hol vásároljál olyan lakásokat amiket meg lehet kapni piaci ár alatt 30%-al? " erre nincs előre megírt jólbevált  kiaknázatlan hely.....

Ez nem könnyű dolog és nem is mondta senki. Ha így lenne akkor mindenki ezt csinálná..:))

Hogy hol és hogyan lehet vásárolni piaci ár alatt kérdésedre egy kis segítséget tudok ajánlani. Ráadásul olyan segítséget amit ha megteszel akkor jó befektető leszel.

Erről már írtam az előző hozzászolásaim egyikében. "

Internet, könyvek, napilapok, egyéb újságok, adott dologban felkészült emberek keresése-meghallgatása, tanfolyamok..."

Amíg nem tanulod meg azt, hogy hogyan vásárolj, addig nem fogsz tudni találni sem olyat amit érdemes lenne megvásárolni!

Én nem kevés pénzt költöttem olyan tanfolyamokra amik kifelyezetten az ingatlanbefektetésről szóltak. Jónéhány könyvet kikellett olvasnom ahoz, hogy képet kapjak az ingatlanbefektetés szakaszairól.

Sokmindenre oda kell figyelni.

Csak, hogy ne beszéljek félre...: néhány tanács. Vagy megfogadod vagy nem. Ez rád van bízva.

Kezdj el olyan települést felkutatni ami viszonylag haladott a korral és nincs elszegényedve. Elszegényedett helyen senki sem vesz ingatlant!

Derítsd ki ( akár interneten keresztül), hogy az általad érdekelt területű (négyzetméterű) ingatlanokat milyen áron adják.

saját példámat hozom fel: Budapest belváros. VII.kerület

Az általam keresett 40 négyzetméteres használt ingatlanok eladási ára 12-15 millióig terjed.

Kimondottan olyan ingatlant kerestem ami megközelíti az 5 méter belmagasságot.

A 40 nm es lakások általában 1 szobások!

3 hetes keresés (internet) után egy illető azonnal, gyorsan elakartra adni a lakását egyéb családi okok miatt.

6.8 millióért sikerült megvenni tőle!!!!

Felújítással 10.5 millióba volt az egész ingatlan!

A környéken 12-15 millió között lehet eladni a 40 nm es ingatlanokat mint írtam!

Ellenben mivel 4.5 méter belmagasságú volt ezért begalériáztam ( 30 nm) és így 70 négyzetméter lett.

Mondanom sem kell , hogy milyen profittal száltam ki.....

Tehát elöbb kikell deríteni , hogy a környéken mennyiért lehet eladni ingatlanokat. Majd az alatt kell keresni ( kifogni).

Nagyon fontos odafigyelni.

egy kis szösszenet:

Ha pl: 10 millió forint a hasonló kaliberű ingatlanok eladási ára a környéken akkor számolni kell.

A költségeket ki kell vonni a hasonló ingatlanok eladási árából .Vagyis abból az összegből amennyiért a piacon értékesíteni lehet! A kiskereskedelmi árból! Így.

pl: a meghírdetett lakás vétel ára:9.000.000

-  felújítási összeg

-  adó

-  illeték

-  ügyvéd

-  ingatlanközvetítői jutalék ha elkészült az ingatlan és igénybe akarod venni

-  előre nem várt költségek 1-5 %

-------------------------------------------------

az összes költséget ha levonod a 10 millióból akkor megkapod azt, hogy mennyiért érdemes megvenni a 9 millióért hírdetett ingatlant....

Nem valőszínű, hogy én megvenném a példában felhozott ingatlant.

Tehát mindig ha kinnt vagy az eladásra szánt ingatlanban akkor számolj költségeket. Ne menj ki felkészületlenül a piacra.Tudd meg, hogy a hasonló lakásokat milyen áron értékesítik a piacon és ahoz számolj. Ne pedig az eladó által kért árhoz!!! 

Becsüld meg a felújítási összeget. Eleinte nem lesz egyszerű de ha többször vásárolsz akkor belejössz.

Figyelmeztetés. Üzletszerűen magán személy nem értékesíthet kénye kedvére akármennyi ingatlant!!!!

Csinálj céget! Aki okosan és odafigyelve vásárol annak nem kell félnie, hogy csődbe megy. Sőt. Nagyon is meg lehet élni belőle.

iu: ne feledd Mindennek ára van!

sok sikert

Előzmény: Loof (181)