Törölt nick Creative Commons License 2007.10.09 0 0 6136
"Szervusz Mester, köszönöm, hogy meghallgatsz."

Ne túlozz, erre a megszólításra nem szolgáltam rá.

"Ez egy SAP egy tranzakciójának az ablaka. Képzelj el egy ablkalot sok-sok beviteli mezővel, ahová adatokat kell beírogatni. Tehát valahogy meg kell célozni 1-1 XY helyen lévő beviteli mezőt az SAP ablakban."

Hát, ez már komolyabb dolognak tűnik, mint a notepad...
Kapásból nem tudom, de utánanézek.

"De baj van. Megáll a SendKeys-nél. De nem a SendKeys-el van baja szerintem, hanem feljebb, de mi? Még nem jöttem rá. (a notepad.exe-t megnyitja)"

A Sendkeys az aktív applikációra küldi a karaktersorozatot. Tippelek: ha pl. van egy olyan programod, ami állandóan elöl van, talán akor nem megy át. Azt megfigyeltem, hogy ha VBA editorból indítom a makrót, akkor nem küldi át a sztinget, hanem beleírja a makróba. Lehet gond az időzítéssel is, pl. ha a notepad túl lassan nyílik meg, és még nem kész a karakterek fogadására, amikor a Sendkeys végrehajtódik.

Mondom, nem tudom még, hogy lesz ez, de valószínűleg először explicite aktiválni kell a SAP megfelelő ablakát, ott fókuszálni a megfelelő beviteli mezőt, és utána küldeni a karaktereket.

"Nem kell ehhez valamit bekapcsolnia a VBA/Tools/References-ben?"

Szerintem nem. Max jelöld be az OLE Automation-t, hátha az segít. Nekem be volt jelölve, bár nem én jelöltem be, és amikor eltávolítottam, a makróm akkor is működött...
Előzmény: Törölt nick (6133)