Tempó Vasutas! Creative Commons License 2007.10.06 0 0 3603
Nincs olyan idősebb szurkoló, aki emlékezne a harmincas évek elejére, meghaltak már. Főleg egy sehol sem jegyzett epizodista keresztnevére. A helyi focikutatókkal meg nem igazán vagyok kapcsolatban. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy lenne olyan ember, aki megközelítőleg annyit tudna a 45 előtti debreceni fociról, mint én. Ez nagyképűen hangzik, az viszont tény, hogy kb. hat év ment rá az életemből...
A másik tény meg az, hogy a jelenlegi legátfogóbb, debreceni focitörténeti könyv (Vitos Gy. egyik tömegterméke) annyira hemzseg a hibáktól, és az illető olyan szinten nincs képben, mi volt itt 45 előtt, hogy... ááá, csak felhúzom magam...

Mondjuk nem okoz álmatlan éjszakákat, hogy nem tudom Horváth keresztnevét, igazság szerint egyszer jött egy ötlet, hogy össze kellene írni a focistákat, de igazából engem az érdekelt, hogy honnan jöttek. És aztán a "származást" lehet súlyozni a pályáralépések, meg a gólok számával, és kiderül, hogy honnan rekrutálódik a városi futballistaelit. Egyébként ezt minden klubtörténet kutatónak tudom javasolni, szerintem nagyon érdekes eredmények jöhetnek ki. (és szerencsére cserélni sem lehetett a meccseken, ami igencsak megkönnyíti a számítást)