Neon Licht Creative Commons License 2007.10.02 0 0 7
Mexico problémájáról nem sokat tudok. Feltételezem, hogy akkora a szociális válság, hogy a kormányzat minden éhes szájnak örül, ami a határ túloldalára kerül. Nincsenek abban a helyzetben, hogy előre gondolkodjanak, ha a mindennapokkal nem tudnak megbirkózni.

Az Usa már annyiszor vétózta meg az ENSZ határozatait, hogy nem várhatja el azokban az ügyekben a segítséget, amelyekkel véletlenól egyetértene.
Arrogáns dolog az ENSZ támogatása nélkül "rendcsináló" háborút kezdeni. Eltávolították Szaddamot, mert nem akarták, hogy hogy arab állam nagyon megerősödjék. Izrael nyomására nem tűrhetik, hogy erős Irak és erős Irán lehessen a térségben. Szaddam zsarnoki módon ugyan, de békét tartott. USA támadása leverte a fedőt és most kifut a tej. Nem tudják fékentartani, legfeljebb Szaddam módszereivel a lázadó csoportokat.
A pofátlanság teteje, hogy miután az USA elcseszte a lépést, jogtalanságokat követ el folytatólagosan, ezrével ölte az embereket, most az ENSZ-től várják, hogy hozza helyre a dolgot.