MesduX Creative Commons License 2007.10.02 0 0 32184

Egy par eves riportban lattam egy fazont, amely azt mondta, hogy nyugdijazasa elött, ahol ö dolgozott, 14 repülöt fejlesztettek. Abbol 4-be volt pilota tervezve.

 

Az emberi intelligencia speciális. Speciálisan a felszíni körülmények közé épül be, ott érzi jól magát. Talán azért is annyira nehéz intelligens fűnyírót készíteni, mert a fűnyíró itelligenciája a problémát általános nézőpontból közelíti meg és számára egy speciális eset nehéz, sokkal nehezebb mint az ember számára, aki speciálisan erre a környezetre lett kitalálva.

 

A levegő, más eset. Ott az ember is új jövevény, egyenlő esélyekkel indul a gépi intelligenciával. Mindkettő ugyanazokat az adatokat kapja, a gépet kell még kiegészíteni az emberi testérzékelés érzékelőivel és máris egyenlőek az esélyek.

A pilóta nélküli gépek mutatják, hogy a gépi intelligencia (vagyis csak számítógépek) máris legyőzték az emberit. Tudomásom szerint a gépek a levegőben, vagyis az egyenlő esélyű helyen már régen jobbak és használhatóbbak, mint az ember. A probléma a leszállással van.

Előzmény: berci222 (32165)