pinotnoir777 Creative Commons License 2007.10.01 0 0 3036

Itt is vannak fokozatok. Mint ahogy a nők terén valaki már a hajfestést, műkörmöt is fölösleges művi puccnak tarja, úgy nagyon sokan lelkesedéssel fogadják a szilikonimplantátumok által létrehozott domborulatokat és a nő szerves részének tekintik.

 

De nem kell ilyen messzire menni, pl nézzük a tejet. Nyilván "inkább tej" még az az ital, amit tejporból vizes visszahígítás útján készítenek, mint a szójából készült, állati eredetű fehérjét nem tartalmazó folyadékok, a köznyelv viszont valószínűleg mindkettőt tejnek hívná, pedig sokak szerint (pl szerintem) egyik sem TEJ.

 

Mint ahogy bornak nevezik a kocsmákban felszolgált borszerű italt is, amit cukorcefre, aroma, műsav, műtrágya felhasználásával készítettek. Amíg a fogyasztók fejében nem különül el, hogy radikálisan más tartalmak vannak az egyes borok mögött, addig a bort is ugyanaz a veszély fenyegeti, ami tönkretette a tejet vagy a kenyeret.

 

Persze nem fekete vagy fehér a valóság, de jó, ha minél többen törekszenek a fokozatok megértésre és törekszenek a természetes pólus felé, fogyasztók borászok egyaránt.

Előzmény: Cirfandlia (3035)