1805 Creative Commons License 2007.09.27 0 0 22743

Hello!

 

Nem kell térkép sem hozzá csak emlékezni a földrajz órán tanultakra, hogy kiderüljön, a lényeget és az érdekeket tekintve közvetlenül egyik sem érinti az ún. Nyugatot.

Hálás lennék, ha az általad említett háborúkról megfogalmaznád melyik esik a tárgyalt kérdéskörbe és ha igen miért? Ugye az elmúlt ötven év kb. 2-300 helyi háborúja nem tartozik a témához?

Köszi az ajánlatot, de egyrészt irodalmat én is tudok javasolni és egyébként meg már olvastam e csodaművet kicsit lehet, hogy előbb mint megláttad, de nem vagyok elragadtva tőle mint, ahogy Fukuyamától sem és már most mondom Kissinger épületes eszmefuttatásait is volt szerencsém tanulmányozni. Tudom most  felháborodást váltok ki, de javaslok egy szemléletváltást és nem a megszokott módon. Nevezetesen nem Mr. Bush legújabb ötletei alapján kellene felépíteni egy világképet, hanem az emberiség ismert 6000 évének alapos és figyelmes tanulmányozása után. Sokat segítene, ha sikerülne levonni a tanulságokat!

Végül még egy javaslat, olvassuk el, amit az elején írtam, az egyben úgy a véleményem, ahogy leírtam. Ne ragadjunk ki részleteket, hogy a tárgytól eltérve semmiségeken vitatkozzunk!

 

Tisztelettel:1805

Előzmény: M.Zoli (22715)