Van a gepemen egy szep nagy fenykepgyujtemenyem, de szigoruan szet vannakvalasztva a nagyobb es hiresebb templomok a kisebbektol. Szerintem nem szerencses osszehasonlitani es egy kalap (sorrend) ala venni az Esztergomi Bazilikat mondjuk a Belvarosi ferences templommal.
Megjegyzem ez utobbi annyira rossz allapotban van, hogy gyakorlatilag nem lehet semmit semkivenni pl. a mannyezetfreskokon. Lassan hasonlo allagu lesz az Egyetemi templom is. Ami jo, hogy ugy egy eve megcsinaltak a barokk kapujat, de a tobbi meg gyalazatos allagu.
Akarcsak a Szervita teri templom, amely ele egy faallvanyzatott kellett tenni, mert ugy hullik a vakolat.
Ha mar itt tartunk, kifelejtettem, hogy egy-egy templom felujitasarol is beszamolhattok-kifejezetten erdekelne.
Karmelhegyi templom az elso 10-ben? Nos teny, hogy szep es jo nagymeretu templom, de talan ez egy kicsit tulzas. neked mi tetszik annyira benne?
Ha mar karmelita, akkor a gyorit ajanlanam. Szerintem az egyik legfantasztikusabb templombelsovel rendelkezik magyarorszagon.