unbreakable Creative Commons License 2007.09.25 0 0 212

 tobb mobil van mint magyar es mar 3millio auto...

Mobiltelefon vásárlás nem igazán mutatja az életszinvonalat.

Ami meg az autókat illeti annak a 3miliónak nagy része céges.

mellesleg:

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=221529

Bár sokan úgy érzik, egyre több autó van hazánkban - ez csak a látszat

Bár az utóbbi 10 évben csaknem megduplázódott az autók száma, az idei év első félévében csökkent az autó-behozatal és egyre többen nem tudják visszafizetni az autólízing törlesztését. Pedig az EU-ban olcsó a magyarországon vett kocsi - persze csak akkor, ha nem számoljuk az adókat.


Az elmúlt fél évben 12ezerel kevesebb autót hoztak be, mint tavaly ilyenkor, így már csak 85 ezer új és használt autót importáltak. Ez csak az öregedő járműpark enyhe frissítésére elegendő

Elméletileg az lenne a normális, ha 3, 4 maixmum 5 évente lehetne autót cserélni. Ami az akciókat illeti, ezek az atuóforgalom mintegy 90%-át kitevő kiskocsiknál és alsó-középkategóriás autóknál tapasztalható.

Akcióból tényleg nincs hiány, hiszen a legtöbben ilyen alkalmakkor vásárolnak. Erre már az autókereskedők és a lízingcégek is rájöttek.
Sokkal nagyobb számban vesznek akciós alkalommal, mint a normál kondíciók mellett.

A kimutatások szerint hazánkban az egyik legolcsóbb az autó, - természetesen ez az összehasonlítás az adó nélküli árra vonatkozik, hiszen ha az adó számítana, akkor biztosan nem a 3-dik legolcsóbbak lennénk, Dánia után. Az euró-övezetben viszont stabilizálódnak az árak. A hazai autóvásárlási kedv csökkenése a szakértők szerint ennél már nem lesz jelentősebb.

Olyan tartalékok már nincsenek, hogy valami újat lehessen kitalálni a finanszírozás területén, valami lényeges eltérés legyen mondjuk a nálunk előbbre járó nyugat-európai országok és a magyar piac között.

A lízingcégek éppen ezért már nem csak autókat, hanem bármilyen eszközt megfinanszíroznak.
 

Előzmény: geszthi (209)