padisah Creative Commons License 2007.09.23 0 0 60689

A tb-járulékot mint olyat el kellene felejteni, és a biztosítási díjakat teljesen üzleti alapon a várható kockázat függvényében megállapítani. Tehát pontosan azt kell kiirtani a rendszerből, hogy az egs kiadásokat állami alapon a fizetés függvényében vonják. Az egs kiadás a kockázattól és ne a fizetőképességtől függjön. (ezzel járul hozzá a feketén alkalmazás értelmetlenné válásához)

 

Az hogy a sok kis biztosítónak nagyon magas lenne az adminisztrációs költsége az szvsz szervezés kérdése. Az adminisztráció maga is volumenfüggő, ráadásul itt már vannak fejlett informatikai megoldások erre a témára. Ha nem tolják el a dolgot fix költségként maximum egy tucat ember fizetése jöhet szóba biztosítónként. Ha verseny van, ingyen monopólium osztogatás helyett akkor ez ki is alakul.

(pl tele2, mint telefonszolgáltatóban kevesebb mint 10 ember dolgozik összesen)

 

 

A költségek többi része pl ügyfélszolgálati iroda meg változó költség ami követi a volumen változását. Az természetesen igaz, hogy több különböző egs biztosító azonos területen fenntartott ügyfélszolgálati irodái redundáns költségnek tűnnek. De a gyakorlatban az összkapacitásokat úgyis a várható forgalomra méretezik - vagy legfeljebb nem kell annyit sorba állni.

 

 

Előzmény: RedDevilAngel (60654)