cowgirl Creative Commons License 2007.09.22 0 0 3054
"Szent János Kórházba hozzák legtöbbször az ő gyerekit, láttam már faros gyereket, csak a heréje látszot ki és sötét kék volt, volt olyan apuka aki a neonatologusnak az istenért nem akarta a gyereket oda adni, pedig csak megvizsgálni szerette volna, miközbe anyukája placentája darabosan jött le és majdnam otthon elvérzet, Geréb, csak a mentőt hívta ki, de be nem tolta volna a képét...
Egyszer jött be eddig.

Sajnálom, szülésznő tanuló vagyok, de a gyerekemet se a saját életemet nem szeretném felálldozni, most ugyis a Szent Jánosba csinálják az alternativ szülöszobákat. A párom szerencsémre velem ért egyet.

A babáért meg küzdöttek, de nem vett levegőt, többször probálták újraéleszteni, többet nem illik írnom."

Idézet egy nlc-s topic-ból, de hasonlókat hallottam a Péterfy kórház (ahol szültem) szülésznőitől, akik több olyan esetről is beszámoltak, amikor náluk kötött ki G.Á. otthonszülő "páciense", de a babát már csak erősen oxigényhiányos állapotban tudták csak kivenni, ezek a gyerekek nem haltak meg, csak egy életre károsultak.

Nagyon kíváncsi lennék, hogy ezeket az eseteket Geréb doktornő hogy kezeli le magában. "Komplikáció van - kihívjuk a mentőket - bevisszük a kórházba a delikvenst, jaa, hogy nem tudtak már rajtuk segíteni, hát, akkor így jártak, én megmondtam, hogy lehetnek komplikációk." Mindannyian tudjuk, hogy ha baj van, nincs n*2 perc a baba megmentésére, sokszor még az is sok idő míg a szülőszobáról áttolják a műtőbe az anyukát, tehát hagyjuk a demagógiát.

Tudod, nem akarok morbid lenni, de a megfelelő anya-gyerek kapcsolat kialakulásának van egy alapvető feltétele, hogy mindkét fél életben legyen...

Előzmény: holist (3034)