Maxie boy Creative Commons License 2007.09.21 0 0 21920

Flaci,

Azert tettek oda, hogy a sok analfabena ne talalja meg. Ok pedig oriasi osszegeket keresnek azzal a nehany extra szazalekkal, hiszen nekik semmi extra koltseguk nincs, hogy igy vagy amugy utalod a penzt.

 

Mopi, Blue Sky

Akkor jobb dollarban fizetni, ha dollar alapu kartyad van (VISA). Ha mas valutaban fizetsz, akkor a forinszamladrol eloszor dollarra, majd a cel-valutara konvertalja az osszeget. Ez egyebkent latszik a bankszamlakivonaton is.

Tehat ha forintban fizetsz, nincs konverzio, USD fizetesnel egyenes HUF -> USD atvaltas van, de pl. EUR fizetesnel HUF -> USD -> EUR convertalas lesz.

 

Ha foleg az EU-n belul vasarolsz EUR-ban, akkor erdemes egy euro alapu kartyat beszerezni, mint a MasterCard. Angol fontban valo fizetesnel mindegy, de akkor is elmondhato, hogy a Paypal RENDKIVUL kedvezotlenul valt. Nem szamoltam utana a kulombsegnek, de azert a Snake szerinti 5-7% kicsit soknak tunik.

Valaki nezze mar meg legkozelebb, mit ajanl fel a PP forint osszegnek es mit von le a bankja a valutas fizeteskor. En mostanaban eleg inaktiv vagyok vasarlas teren :(

Előzmény: FLaci (21898)