Az a baj, hogy amit eddig leírtál, annyira nincs kapcsolatban a probléma lényegével, hogy nem lehet azt mondani, ez vagy az a konkrét hiba, csak azt, hogy értelmetlen úgy ahogy van.
Sőt, az a benyomásom alakult ki, hogy nem érted magát a problémát sem, nem látod át, miért kellett feladni a rejtett paraméteren alapuló elképzeléseket.
Mivel ez meg nem túl konstruktív kritika, próbáljuk meg előröl kezdve, az alapokból kiindulva.
Az alap probléma: lehetséges-e valamilyen rejtett paraméterrel magyarázni csatolt párok, pl. fotonpárok viselkedését.
A jelenlegi tudásunk szerint ez nem lehetséges. Másképp viselkedik egy olyan fotonpár, melynek tagjai polarizációs síkja meghatározott csak nem ismerjük, mint egy valódi csatolt pár, melynek elvileg is ismeretlen a polarízációja, amíg meg nem mérjük.
Na most, ha jól értem, te azt állítod, van olyan rejtett paraméteres elképzelésed, amely mégis teljesen jól leírja a csatolt fotonpár viselkedését.
Én ennek az elképzelésnek nyomát se találtam abban, amit eddig leírtál. Sőt, az a vélekedésem alakult ki, hogy azt hiszed, ha egy programmal elő tudsz állítani egy szinuszgörbét, annak köze van a kérdéshez. :-)
Tehát, ha értelmes, a tárgyra vonatkozó értékelést szeretnél, légy szíves, definiáld nagyon aprólékosan a következőket:
1. egészen pontosan mi a kísérleti elrendezés
2. milyen rejtett paramétert feltételezel
3. mi a kísérlet kimenetele szerinted, ha a rejtett paramétert mint klasszikus adatot felhasználva számítod ki a várható eredményt
4. mi a kísérlet kimenetele szerinted, ha a rejtett paraméter feltételezése helytelen, és kvantummechanikai értelemben csatolt párként viselkedik a foton
5. ezt az általad definiált kísérletet elvégezték-e, és ha igen, milyen eredménnyel
Megjegyzés: csak olyan kísérleti elrendezésnek van értelme, amely 3. és 4. szerint különböző várható eredményt szolgáltat, vagyis alkalmas a kísérlet annak eldöntésére, hogy a rejtett paraméteres elképzelés jó vagy nem jó.
Fordítva ez értelmetlen, könnyen lehet olyen kísérletet tervezni, ami nem specifikus, vagyis a rejtett paraméteres meg a csatolt páros egyforma eredményt szolgáltat. Csak ez nem jó semmire, nem dönti el a kérdést.