**ven** Creative Commons License 2007.09.21 0 0 44

Amikor a legfrissebb fegyvertörvényt nagyjaink összehozták, akkor nagyon sokat szigorodott az önvédelmi fegyverhez jutás. Azelőtt alanyi jogon járt a katonának, rendőrnek, smasszernak, országgyűlési képviselőnek, polgármesternek, ügyésznek, bírónak, és még volt néhány fajta. A legfrissebb fegyvertörvény szerint kivették az alanyi jogosultak közül a katonát, rendőrt, smasszert, polgármestert. Az országgyúlési képviselő, bíró, ügyész továbbra is tarthat önvédelmi fegyvert, de csak a fegyver megszerzésére irányuló procedúra (tanfolyam, vizsgák, stb) után.

És most jön a tortán a hab. Önvédelmi fegyver tartására jogosult az, aki bizonyítani tudja, hogy foglalkozása és életvitele során életveszélynek van kitéve. Nyugodjatok meg, a rendőr nem az.

Saccolásom szerint most valami 10 - 12 000 legális önvédelmi fegyver lehet kint.

A különféle őrző - védő cégek kb. 5000 fegyvere nem önvédelmi fegyver, az szolgálati fegyvernek minősül, és a megszerzése, tartása jóval nehezebb.

Ezalól kivétel a HM alárendelt őrző - védő cég (HM EI Rt) mert azok automata fegyvert is viselnek a szolgálatuk során, de azok sincsenek pár száznál többen.

Előzmény: ooloo (31)