kamilkam
2007.09.20
|
|
0 0
26383
|
Kedves Szakbarbar.
Nincs benne semmi titok, csak ezek mar reszletkerdesek es gondoltam masnak unalmas. De akkor atmasolom ide.
Mar segitettel abban, hogy mit kell tennem. Arrol volt szo, hogy Gyed alatt nem hosszabitottak a munkaviszonyomat es passziv gyeden vagyok. A masodik babat marciusra varom es a jelenlegi gyedem februarban jar le. Mondtad, hogy igenyeljem a allaskeresesi jaradekot, aztan vissza gyedre. Bementem a MEP-hez a proceduraval kapcsolatban erdeklodni. Ott azt mondtak, hogy nem lehet ujra igenyelni a gyedet, ha elmentem munkanelkulinek, hogy akkor azon kell maradni a szulesig es utana pedig a Tgyas-t kapom, de a Gyedet nem biztos. Te ezt irtad: Macerás, de biztonságos és (doktornénis feorral) maximális gyed lesz belõle: gyedlemondás, álláskeresési járadék igénylés, innen vissza gyedre, ha a végén már a -28. napnál tartasz, akkor gyedrõl közvetlenül tgyásra, ha még nem tartasz ott, akkor a kettõ közé pár nap járadék.
A masik gondom, hogy nov. 1-tol mas varosba koltozunk es nem igazan fogok tudni ide feljarni. Gondolom itt kell lemondani a Gyedet, de az allaskeresesi jaradekot es aztan ujra a gyedet mar kerhetem az uj lakhelyunkon? Es Budapestre szol a lakcimkartyank, de nem ott lakunk es nem is fogunk. A TAJ-kartyat lakcim szerint kellet igenyelni. Mi van a gyeddel es az allaskeresesi jaradekkal? Es mennyi idore kell elmennem munkanelkulinek? Ha az uj helyen kerhetnem es az ido sem surget akkor elhalasztanam a koltozes utanra.
Na mostmar jol megkavartam a dolgokat, ha sikerul valami valaszt adni elore is nagyon szepen koszonom.
|
|