Mungo Creative Commons License 2007.09.19 0 0 562
Azzal kezdem, hogy számomra bizonyított dolog a kanálhajlítás tétezése. Mivel Randi, a szkeptikusok, a tudomány minden ilyesmit tagad én is jogot formálok magamnak az ugyanilyen általánosításra: Szerintem akkor az összes van, létezik, működik.
 
Ez kb olyan érvelés mint:
1, én ember vagyok
2, én magyar állampolgár vagyok
3, tehát minden ember magyar állampolgár. :o))
 
...a szkeptikusok bűne, akik szintén tagadják e működéseket és gúnyoljak, nyílt harcot folytatnak az 1-es pontban lévőkkel, ahelyett, hogy a 2-es pontban lévőket támadnák buta viselkedésükért...
 
Érdekes, hogy ha bizonyítékot, ellenőrizhető kísérletet kérnek a szkeptikusok, akkor ők mindjárt rosszindulatúnak minősülnek. A 2-es pontban támadottak szintén. Miért gondolod, hogy ha valaki állít valamit, azt másoknak kellene kemény munkával bizonyítani? Aki az állítást teszi annak kell bizonyítani. Különben a sok áltudós, paramókus állításainak igazolásával/cáfolatával évszázadokig elbíbelődhetnének.
 
... a katonaság, a titkosszolgálatok bűne, amiért (el)hallgatásra késztetik a tudományt és (feltehetőleg) tüzelik a szkeptikusokat csak azért, hogy hosszú távon titokba tarthassák azokat a készülékeiket amiknek a működési elve egy tőről fakad a paramókusok képességeivel.
 
Erről az állításról csak akkor lehetne érdemben szót váltani, ha lenne elegendő információnk ilyen esetekről. Az kétségtelen, hogy bizonyos katonailag fontos felfedezések, fejlesztések nem kerülnek egyhamar közzétételre, de azért ezt sem jó általánosítani, misztifikálni. Egyes ismeretek, mint a biológiai, vagy vegyi fegyverek gyártástechnológiája jobb is, hogy nem kerül ki.
 
Tehát? Kinek mi a véleménye? nekem, az, hogy mindenért a katonaság, a titkosszolgálatok, illetve az őket felhasználó nagyhatalmak kormányai felelősek. Akadályozzák az emberiség fejlődését. Akadályozzák a gyógyítást. Emberi tragédiák millióiért felelősek ebben az értelemben is.
 
Az összeesküvés elméleteket nagyjából az értelem csődjének nevezném, mert ilyesmi világméretekben csak nagyon kicsiny, mondhatnám nulla valószínűséggel fordulhat elő. Az összeesküvés elméletet gyártók és a hívők egyszerűen kisebbrendűségi komplexszusban szenvenek, azt sugallják, hogy olyan hülyék vagyunk úgy általában, hogy ilyen "magas gondolkodást" igénylő dolgokat el lehet titkolni előlünk. Ezzel keresnek flastromot az összesküvéselmélet gyártói és hívei saját szellemi tunyaságukra.
 
Ti pedig egymásnak estek ahelyett, hogy megkeresnétek az első ismeretségi körben lévő kanálhajlítani tudó embert és fogva az otthonról vitt megjelölt kanál végét magatok győződnétek meg a dolog valódi létezéséről.
 
Mert sajnos a környezetemben nincs olyan ember, akinek lennének vállalhatóan ilyen képességei. Mihelyt találkozom eggyel, feltétlen megkérem egy demonstrációra.. :o)))