A cigányság a legérintettebb ebben!
Mert érintetté teszi magát. Erről is folyt már vita itt régebben. Ha nem vagytok hajlandók tanulni, meg dolgozni, akkor miért várjátok el, hogy ne sújtson titeket a szegénység. Ha azt írod, hogy nem hajlandók a cigányok a munka kedvéért költözni, akkor miben látod a megoldást?
Közhely már régóta, hogy a tömeges lecsúszásnak, elszegényedésnek az eleve legalul lévők, a legiskolázatlanabb rétegek voltak/vannak az elsődleges kárvallottjai, vesztesei.
Közhely persze, mert nem válasz semmire. Szegénység a magyarok között is van. Igenis tessék iskolába járni és tanulni! Miért van az, hogy pl az én volt cigány osztálytársaim egyike sem volt képes kijárni az általános iskolát ott, ahol nekem sikerült. Ugyanaz a környezet, ugynaz az iskola. Mégis mindegyik felmentéssel szabadult. Mert nem is akartak tanulni!
Igen, tanulni kell(ene) és ehhez nem a szegregált iskolákba - mint deviánsokat - zsúfolni a roma gyerekeket!
Ez egy lerágott csont. Ha külön cigány iskolát akar valamely alapítvány nyitni, gettósításról beszéltek. Ha nem, szegregációról. Kedvelt indok, hogy csorbítva vannak nemzetiségi jogaitok. Ezek csak lózungok amiket újra és újra elmondtok, pedig több jog illet meg titetek mint a többségi társadalmat.
"Egyetlen tisztességesen élő romát sem ér előítélet. "
Dehogy nem! De áltasd csak magad ezzel!
Nem ér, és ezt személyes tapasztalataim is alátámasztják. Könnyű egy ilyen állítással alátámasztani, hogy nem is akar a többségetek tenni a saját sorsáért.
"Csak a lumpenekről van szó, akik vitathatatlanul magasabb arányt képviselnek, mint a többségi magyarok hasonló rétege."
Ezt kifejtenéd részletesebben?
Az előbb is megtettem.
Aki csak a segélyeket találja megfelelő jövedelemnek, tanulni nem akar, de elvárja, hogy eltartsa a többségi magyar társadalom, miközben folymatosan kritizálja az őt eltartó réteget, az lumpen.
Most mennem kell. Csak holnap leszek gépközelben.