,,A "megállapítás" módjában kellene talán a hibát keresni és legalább egy hónap mélységben olvasgatni a két topic-ban ahhoz, hogy ezt így kijelenthesd.
Idézz légyszíves olyan kérdést vagy kérdéssel közzétett linket, amelyre nem reagáltam."
Én ezt az egy topikot olvasgatom biztos több, mint egy éve, de már nem emlékszem pontosan. Arra a legáltalánosabb-legátfogóbb kérdésre, hogy miben látod a problémának a kulcsát, mindig azt válaszolod, hogy már leírtad, nem fogod megismételni meg visszakeresni. Persze, így is lehet, de ha például megnézed Advocatusdiaboli írásait, ő újra és újra, ezerszer képes türelmesen leírni a véleményét, időt és energiát nem spórolva.
Neki ez egy átlagos vita, Neked viszont fontos életcélod (gondolom), hogy ezen a fronton is tudd a cigányság ügyét előmozdítani. Ezért nem értem, hogy míg nácizásra és értelmetlen vitára képes vagy hsz.-ok százain keresztül, addig a megoldási javaslataidat nem igazán hirdeted.
Persze azért el lehet csípni néhány részletet a javaslataidból. Amire általában a többiek részéről az a válasz, hogy ezeket már mind kipróbálták, nagyobb erőforrásokkal, nagyobb időszakokban (Skandináv, Finn példa), mint amikre mi valaha is képesek leszünk. És mindegyik kísérlet sorra megbukott. Vitathatatlanul.
Nos, ha tényleg szeretnél együttműködni, akkor légyszves, próbáljuk meg körüljárni ezt a témát! Nem mondom, hogy adj rögtön pontos választ, de legalább jussunk el addig, hogy tudjuk: egyáltalán belegondolsz, foglalkozol vele! Nem kell több, ne válaszolj, ha akarod cáfold, évelj ellene, vagy akármit! Csak annyit szeretnék, hogy lássam; nem száll el a füled mellett. Ugyanis eddig én nem láttam még egy gesztust se Tőled, ami bizonyítaná, hogy egyáltalán elolvastad volna az említett részeket. Pedig minimum 100-szor alkalmad lett volna rá, ehelyett hallgattál.
Tényleg kíváncsi lennék, írásodat, fogalmazásodat, helyesírásodat (én sem hiszem, hogy túl jó helyesíró vagyok) látva egy teljesen normális, nem lenézendő vitapartnernak tudnálak elképzelni, ezt a képet az utóbbi időben mutatott vitaképtelenséged, szelektív hallásod/látásod, arrogáns stílusod igencsak lerontotta. Ha tévedek - és én remélem, hogy igen -, akkor kérlek, próbálj visszatérni a kényes témák megbeszéléséhez, és ne kerüld ki őket. Igen, tudom, a témák nagyon kellemetlenek, főleg a cigányság képviselői részéről, persze mi is szégyellhetünk sok mindent. Én ezt belátom, várom, hogy Te is megbírkózz ezzel a - számodra nagyobb - feladattal.