Törölt nick Creative Commons License 2007.09.18 0 0 537
es megegyszer:

Zöldbors mártás

A zöldbors két formában kapható nálunk, szárítva, vagy lében eltéve. A zöldbors mártásnak is, mint minden ételnek több elkészítési módja van. A legegyszerűbb, ha a borsot kevés olajban erős tűzön megpirítjuk. A szárított bors előbb csak pirul, majd elkezd pukkanni, ugrálni, és ha nem vagyunk elég ügyesek, mind kiugrálnak a serpenyőből. A lében eltett bors nem ilyen veszélyes, ő csendben tűri a pörköléssel járó kellemetlenségeket. Szóval egy serpenyőben erős tűzön pirítsuk, és mikor lőni kezd, öntsük nyakon egy kis brandy-vel, fehérborral, ízlés szerint. A brandy hajlamos arra, hogy lángra lobbanjon, így ezzel látványos sikereket érhetünk el a konyhában a vacsoravendégek előtt. Nem is érdemes korábban elkészíteni, mert az egész nem tart addig, mint ennek az olvasása. A nyakon öntött borsot tegyük vissza a tűzre, sózzuk, adjunk hozzá mustárt, és finomra vágott zöldpet-rezselymet, keverjük el és öntsük fel tejszínnel. Forraljuk mártás sűrűségűre, és már tálalhatjuk is. Amennyiben több adagot szeretne készíteni, vagy korábban szeretné megfőzni, ne tejszínnel, hanem tejszínes habarással öntse föl a borsot, és úgy forralja be. Az íze pikáns a mustártól és az alkoholtól, és kellemesen csípős a borstól, ez jól illik az angolosra sütött húsokhoz, de roston sültekhez, szárnyasokhoz is jó.

Es akkor most ird le 100x kezzel:

"Nem kerdezek hulyeseget, mielott a googlet hasznalnam".

H.
Előzmény: Törölt nick (536)