vrobee Creative Commons License 2007.09.18 0 0 98
azt már egy éve is lehetett látni, hogy nem lesznek érdemi változások.
...
ha tényleg lett volna valami elképzelésük, akkor nem tart hónapokig, amíg összedobják a csomagot

Én ezt nem így látom. Egyrészt, elképzelések voltak és vannak. Nagy vonalakban legalábbis. De ezeket még csak nem is a maszop-szadesz kormány idején készítették (ld. EÜ reform). Másrészt, a választások előtt azzal voltak elfoglalva, hogy hatalmon maradjanak. A részletek kidolgozása a minisztériumok dolga lett volna, ha elvégzik. Néhány kivétellel nem történt semmi érdemi. Ami döbbenetes, hogy a minisztériumokat teljesen leköti a mindennapi adminisztráció. Ezen ugyan a központosítás valamit segített, de úgy látszik, nem eléggé.
Másrészt, még most se lenne késő, ha nem paráznának a 2010-es választásoktól. Amiket _így_ egész biztosan buknak.
Amit lehet látni, az a hatalmi harc a "régiek" és fletóék között. Fletó csipet-csapatával beleült az MSZP vezetésébe, megnyerte neki a választásokat, majd nagy lendülettel vágott bele, és azt hitte, elég lesz a lelkesedése. Az ellenzék, a média és a tüntetők ellen elég is lett volna. Amivel nem számolt, az a saját pártja. Az első (számára) nagyon aggasztó jelek a pártelnök-választáson jöttek, talán emlékszel, az Index cikkezett róla. Megerősítették, de hogy erre szükség volt, az volt a gáz. Legalábbis az én értelmezésemben.
Mostanra fletó állítólag gyakorlatilag föladta. Gyakorlatilag ráhagyja, hogy mindent lebokszoljon a párt, pontosabban Kiss Péter és Drazsé csapata egymással.

az agrártámogatások más tészta, az gyakorlatilag egy szociális támogatás, nem több, és ebben a formában értelmetlen. ez megint egy koncepcionális kérdés
...és ráadásul nem is magyar, hanem EU-s. És ebben a kérdésben nem mi vagyunk a szűk keresztmetszet.
Előzmény: Joranne_Sutt (82)