Nekem is mondták, hogy túl lehet hordani kicsit. Érdekes módon a "kicsit" mindenki másként értelmezi.
Tizenéves kezdő lencsézőként eleinte be is tartottam az előírt időket. De pár hónap után úgy gondoltam, hogy lehet hordani akár dupla annyi ideig is, hiszen nem tűnt kényelmetlennek a 2hetes lencsém 1 hónap után sem. Meg már egyébként is profi lencsés vagyok, meg tudom ítélni, meddig lehet hordani. Hát nem így volt!
Talán másfél év alatt sikerült olyan szép ereket növesztenem, hogy a kontaktológus az egyik kontrollon (még jó, hogy nem blicceltem el) teljesen elhűlve ült a réslámpa másik oldalán. Ezután közölte, hogy 6 hónapig még csak rá se nézzek kontaktlencsére, utána új vizsgálat, és kiderül, hogy a jövőben egyáltalán hordhatok-e majd kontaktlencsét, vagy elfelejthetem örökre.
Így 10 évvel később Oasys-t hordok. Talán még AirOptix-ot is hordhatnék, ha nem lenne oasys-hívő a kontaktológusom. De ezzel kb. véget is ért a lista. Most a kéthetes lencsét "3 hétig" hordom, ami konkrétan 3*5 hétköznapot jelent, hétvégén pihi van. Ez még nekem belefér, de a 16. napon kíméletlenül repül a lencse, akármilyen kényelmes. Nem érdekel, hogy kicsit túl is lehet hordani, én 40 év múlva is látni akarok.
Szóval csak tessék, lehet próbálkozni túlhordással. Biztos a napi lencse is lehet kényelmes a 3. napon is. Szerintem sokkal egyszerűbb mások hülyeségéből tanulni, de akinek hiányzik egy büdösnagy pofon az élettől, az csak csinálja. Lehet azt gondolni, hogy "nekem úgysem lesz semmi bajom ebből". Aztán lehet, hogy mégis...