Jep, begyújtás is valami efféle. Vannak azok a kertiparty-fáklyák. Azokból három a kémény aljába, nagy lángon, tíz percig: vagy amíg a kályhaajtóban nem lesz annyi cúg, hogy egy ujságlapot odatapasszon. A maestro gázolajos ujságpapírt javasolt ugyan, de nem hiszem, hogy nagy különbség lenne.
A kályhának nincs tisztítódugója, a mesterember azt mondta, erre nem kell, merthogy fa-üzemre lett rakva, vízszintes járatokkal: amíg ujra kell rakni (15 évet jósolt), addig bírni fogja.
Ő maga nem gyújtott be: erre azt mondta, hogy az első hónapban nem is szabad.
Mégmás, az eddigiektől függetlenül. A lediktált használati utasítás nomeg a rokonságban aktív gyakorlat szerint a kályhát akkor kell lezárni, amikor a lángok már elaludtak, és csak a parázs van. De: ha lezárjuk a kályhát, akkor tíz perc múlva elalszik a tűz, és másnap szedhetem ki a grillezni való első osztályú faszenet.
Mi itt a trükk, hogy az a szén rendesen elégjen?