twist Creative Commons License 2007.09.16 0 0 166

  //Véleményem szerint a szülésznőképzést kellene oly módon megváltoztatni, hogy a szülésznőnek sokkal több szakmai szabadsága legyen, és a szülészorvost tényleg csak akkor hívni, ha valóban probléma van. (Te elképzelhetőnek tartod pl., hogy valóban a szülések 25%-a (!!!!!!) minden negyedik asszony komolyan csakis császármetszéssel tudja megszülni a gyerekét?????//

 

Véleményeddel nem értek egyet, de elfogadom, ha megmondod, hogy pl. orvos heyett szülésznő megoldás csökkentené a hálapénzt?

 

Mert legyünk őszinték, ha máskor nem is, de szülésnél maradna a para.

 

  //A korrupció pedig ott van, hogy

1.) igen sokan a kórházban elvégzett (soron kívüli természetesen) műszeres vizsgálatokárt (uh, flow és tsai) is vizitdíjat kérnek, ami ma már a legolcsóbbnál is 5000 ft.  (Ez konkrétan korrupció.)

2.) Indokolatlanul magas összeget kppesek elvárni egy "készenléti díjért". Mert - mint ezt egy általam is ismert orvos a tv-ben kifejtette: ez nem hálapénz, hanem készenléti díj. (Mint említettem ezt az orvost ismerem, abban a kórházban szültem ahol dolgozik, sőt mind én, mind a lányom megfordultunk //

 

Átlagember életében 3-10 esetben van rászorulva arra, hogy nagyobb figyelemmel kezeljék. Szülésnél, operációnál, esetleg várólistánál.

Vegyük a legrosszabb esetet, legyen 10, a kifizetett para összege pedig alkalmanként 100 ezer Ft.

Egész életben tehát ( mai áron) 1 millió Ft.-ot kéne plusszban kifizetni ahhoz, hogy ezen a területen mindent megtegyen magáért, a mai EÜ. járulék kifizetése MELLETT!

 

Ha bevezetik az új rendszert, a mai ellátás előbb-utóbb a szegényellátás szintjére csökken.

Nem csak tiszta Wc.-ért, hanem meghatározott beavatkozásokért is kiegészítő biztosítást kell kötni.

 

Legyen ez a kieg. csak havi 20 ezer FT!

Ezzel ÉVENTE ( 240 ezer) a mai viszonyok között 2,5 bavatkozást ( műtétet) tudnál az orvostól "vásárolni"  30 év alatt 60-at!

 

30 év alatt 60-at, amikor max 10-re van szüksége átlagembernek az élete során!

 

Miért fizetnék a biztosítónak hatszor annyi pénzt, mint amit kifizetek orvosnak úgy, hogy annak kézzel fogható eredménye van? Nekem is és orvosnak is!

 

Egyébként az általad hozott példa NEM korrupció!

 

Fizetem Eü. járulékot, tehát jogosult vagyok pl. ultrahangra!

Ultrahang vizsgálatot fizeti helyettem OEP a kórháznak!

 

Ha soron kívül akarom igénybe venni( terheseknek szvsz. így kell ) akkor kifizetem a teljes ultrahangot 10 ezerért, míg ha magánorvos visz be soronkívül, 5 ezret kér érte!

 

Kórházat megrövidítettem?

Nem, mert biztosított vagyok, OEP fizet. ultrahang ksége.

Orvos jól járt?   Igen.

Én jól jártam?    Igen.

 

Kit rövidítettem meg ezzel az eljárással?

Kit rövidített meg az orvos?

 

MIÉRT nevezzük ezt korrupciónak?

 

Nem lehet, hogy csak nem gondoljuk végig?

 

 

 

Előzmény: AliceCsodaországban (157)