atomgond Creative Commons License 2007.09.15 0 0 221

Olyan béna kis tűz ég abban a kis perselyben,

 

Na igen. Az a kis láng max. 5kW-ot adhat le. Meglepődnék, ha ezzel bárki kifűtene egy normál házat. Max. egy szobát.

Csalogató a 400ezres "akciós" ár, de kevesen nézik meg a cucc fűtőképességét. Pedig a leárís szerint nem több 2,5-5kW-nál, aminél még a legolcsóbb, filléres áruházi vaskályha is többet tud, már azok is 6kW-nál kezdődnek.

400ezres beruházás mellett, 5,600ft/q pellet árakkal, + kb. 500W/h áramfogyasztással mindössze 5kW hőteljesítmény szvsz igen nagy szívás. Plusz ezer alkatrész, elektronika, mechanikus elemek, sok-sok hibaforrás alapjai.

Ezzel szemben, a 24kW-os kandallóm 450ezerből megvolt tokkal vonóval, a fabrikettet 3800Ft/q áron veszem -teljesen ugyanaz mint a pellet, anyagában,  fűtőértékében, víztartalmában, tisztaságában egyaránt-. Nem kell hozzá áram, és szinte lehetetlen elrontani mert nincs benne semmi a szimpla öntöttvason kívül.  

Én továbbra is egy erősen felfújt, csúsztatásokkal telepakolt marketing maszlagnak tartom ezt a pelletes látványkandallót.

Ráadásul nem árt még hozzászámolni némi gázfogyasztást is, mert ez a kis készülék a maga 2,5-5kW-jával, nagyobb hidegben szvsz nem tudja majd kifűteni a házat -gyanítom, hogy egy normál méretű ház esetén még kis hidegben sem-. Kell majd a cirkó rásegítésnek.

Véleményem szerint, akkor éri meg ebbe beruházni, ha lemegy a kazán ára max. 200ezerre, a pelleté meg minimum fabrikett szintre.

Vagy ha valakinek sok pénze van, és 1-2 szoba fűtésére 400ezret akar áldozni.

 

Azt mondjuk nem teljesen értem, miért kerül sokkal többe a pellett a fabrikettnél, amikor teljesen ugyanaz a kettő, csak méretében különböznek?

Előzmény: Törölt nick (220)