Barátocska :) Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5609
kenyelmes allaspont. mondok vmi altalanos marhasagot, ha tud vele mit kezdeni, hurra, mukodik az asztrologia, ha nem, akkor az o hibaja az egesz. kar, h errol a kuncsaftot nem igazan szoktak tajekoztatni.

Márpedig ez pontosan így van. Végül is az a lényeg, hogy bármit kap az ember, tud-e vele mit kezdeni. Ha nem tud, az nem feltétlenül a módszer hibája, ezt kellene megérteni valahogy.

azt nem is varom, h a tapasztalatot atadd nekem, mert az mar telepatia volna :) de legalabb a tapasztalat szavakba foglalt megfogalmazasat azert hallhatnam?

Nem szoktam róla beszélni, mert valahányszor megpróbáltam elmondani (nem szkeptikusoknak, hanem olyanoknak, akik nem zárják ki a létezését), képtelen voltam szavakba önteni. Talán úgy lehetne röviden jellemezni, hogy nem szavakat hallottam a fejemben, hanem egyszerüen "tudatában voltam" a másik ember közölnivalójának, szavak nélkül. Fura és klassz volt. Kölcsönösen ugyanazt tapasztaltuk, és utólag egymás közt egyértelmüen visszaigazolhatónak bizonyult. Egyetlen egyszer volt ilyen, soha többé, de számomra meggyôzô bizonyítéknak látszik arra, hogy ilyesmi létezik. Természetesen kísérletileg nem tudom igazolni, és neked sem tudom bebizonyítani. De SZÁMOMRA ez a tapasztalatom egy befolyásoló tényezô, mindenképpen. Például arra, hogy nem nevetek ki senkit, legalábbis, aki hasonló tapasztalatról számol be.

Ezt pedig egy másik háeszedbôl ollóztam, mert itt a lényeg:

az egyen szempontjabol semmilyen modon nem kulonboztetheto meg attol, h "ha hittel kozelitesz fele, hinni fogsz benne". utobbi egyebkent egy eleg egyertelmu pszichologiai teny, az ember egyszeruen barmekkora marhasagban kepes hinni, ha hinni akar. es innentol mar a feje tetejere allhat barmelyik kivulallo, az illetonek az lesz a nagybetus igazsag.

Az egész életed valójában nem épül másra, mint "hitekre". Egyszerü, hétköznapi hiteid vannak. Hiszed, hogy reggel felkel a nap, hiszed, hogy kapsz fizetést, hiszed, hogy víz folyik a csapból. Ha nem így lenne, megbénulnál, nem tudnál lépni sem. Minden tetted egy hitbôl táplálkozik, és befolyásolja az életed. Nincs ez másképpen a "nem hétköznapi" hitekkel sem. Attól függôen, hogy milyen "hitet" választasz magadnak, úgy fog alakulni az életed.
Előzmény: the soft cushions (5585)