bm91 Creative Commons License 2007.09.12 0 0 28

Persze, teljesen abszurd bárki magyarságát megkérdőjelezni, és valóban ez a jobbos retorika miatt vált ilyen éles problémává. De erre mondom én azt, hogy a fél ország mindig is komcsizott, zsidózott, buzizott, cigányozott, csak most ehhez néha direkt politikai támogatást is kap, sajnos.Ebbe a körbe illeszkedik a hazaáruló, nem vagy magyar, mert ezt pozitíve kisajátítani a saját csoportra olyan magasztos, negatíve az ellenfélre olyan megsemmisító, saját csoport kohéziós erő. Az ember egyetlen dologgal próbálkozhat, hogy szembesíti a vitapartnert azzal, hogy ő mit tett le az asztalra az ország érdekében (pl. egy tanár, orvos), és számonkéri ezt a másikon. Lenne nagy csend, tisztelet a kivételnek. Ha vki még ezek után is csak hajtogatja, az methetetlen. A média nem nevezhető épp korrektnek, azon túl, hogy egyébként is megvannak a szabályai, korlátai, jellemzői, amt politikusaink meg is tanultak kihasználni.

Sztem az egész egy színjáték, az igénytelenség nem oldalfüggő. Talán épp azok a legnagyobb sorozatbámulók, akik a legjoban szidják azokat. A tv-ben vannak jobb, rosszabb műsorok, de előbbi sajnos nagyon kevés (és sztem nem is igazán csatornához köthető). A gagyi meg egész más miatt (nem azért mert ballib:-)) gagyi, mint tudjuk. Ami amúgy tényleg katasztrofális, mert igenis (tovább) butítja az embereket.

Az egyházat meg a keresztényeket hagyjuk, nem is kell jobb példát találni, mint amit itt előadnak magukat konzervatívnak nevező emerek, és persze politikusok ugyanúgy -nem épp keresztényi.

A jobbosok sem homogén tábor, igen, vki tán ettől lenne boldog, de a normális többség természetesen elfogadja ami van, ill. ugyanazon szempontok alaján kritizálja, mint mi tesszük.

És persze az örök igazság: senki sem tisztán ilyen vagy olyan. Liberális barátaim nagyrész igen konzervatívak a magánéletben, ami fiman szólva nem mondható el jó néhány jobbos ismerősömről.

Előzmény: El corason (25)