1805 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 22304

Ha tanulni fogok valakitől, az úgy tűnik nem te leszel. Továbbá, soha nem voltam politikai tiszt, ebből mindig igyekeztem kimaradni. Néhány dolgot, azért több- kevesebb sikerrel véghezvittem, ezért talán van valami ismeretem. Végül az sem hátrány, hogy a jelek szerint én biztosan nem járok kocsmába.

Egy sorkatona mindig máshogyan látja a hadsereg világát, ezért "szakmai" típusú megnyilatkozásai legalábbis kétségesek.

Szóval a véleményem veled ellentétben, hogy minden korszakban voltak elkötelezett, jól felkészült katonák és voltak persze aljas emberek is.( és ebben igaza van a felháborodott katonának) Ez nem rendszerváltás függő. A MN-re és az MH-ra is igaz az a régi igazság, miszerint egy alakulat arculatát meghatározza a parancsnoka személyisége.

Az alakulatokról írt értékelésedet nem tudom mire alapozod, de nem nagyon ismerheted a valós helyzetet, ehhez ugyanis benne kellene lenned.

Az általad felsoroltakon kívül, bizony nem kevés olyan szárazföldi alakulat volt, ahol rendszeres kiképzés folyt. Ha nem így van akkor bizonyára álmodtam, hogy például hajnali négy óráig tartott foglalkozás után, időben megjelentem munkakezdésre és minden kezdődött elölről.(ami gyakran megtörtént és hol volt még a túlóra!)Ez  akkor benne volt az ember életében, meg sem fordult a fejében, hogy többlet ellenszolgáltatásért igyekezzen jól végezni a dolgát. Állításaidat ezért nem lehet fenntartani egy teljes tiszti -tiszthelyettesi karra és minden alakulatra, mert ez egyszerűen nem igaz.

A hivatalos kommunikáció sok mindent máshogy fest a hadseregről mint az a valóságban megtörténik. Sokan beszélnek ma új tudásról, meg reformról. Hát ez egy hosszú történet. Valójában ilyesmiről nincs szó, és ma szerintem több a rosszul képzett katona, mint mondjuk húsz éve.

Meglepődnél ha tudnád, hogy a valóságban kiket küldtek mindig a balhés helyekre. Bár megtudhatod, ha elolvasod az elmúlt hat év ezzel kapcsolatos sajtóját.

Egyébbként  területen is előbb-utóbb helyére áll a rendeltetés szerinti kiválasztás, ami nem minőséget, hanem feladatra való kiképzettséget jelent.

 

Az undorító történetekkel kapcsolatban: Megadatott, hogy néhány hasonló cselekedet elkövető kollégát rövid úton visszasegítsek a civil életbe.

E tény elegendő garancia arra, hogy sem titkolni, sem pártolni nem kívánom ezt a fajta jelenséget.

A véleményem mégis az, hogy igaztalan oly módon ítélni, ahogy tetted!

 

Tisztelettel:1805

 

 

Előzmény: Konvergencia (22299)